Personalul medical, pacienții asimptomatici și contacții lor, testați pentru coronavirus. Algoritmul de testare COVID-19, MODIFICAT!

Georgiana Ioniță / 23 Martie 2020 / 17:00
Teste Covid-19
Teste Covid-19

S-a schimbat metodologia de testare pentru noul coronavirus. Va fi testat și personalul medical care a intrat în contact cu pacienți infectați, pacienții asimptomatici care au un anumit istoric și contacții lor. Suntem în FAZA de PRE-EPIDEMIE NAȚIONALĂ: 

 

Algoritmul de testare pentru COVID-19, internare și externare, elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost modificat. Va fi testat personalul medical care intră în contact cu persoane infectate, toți pacienții asimptomatici care au călătorit în străinătate și alte categorii. 

„Deocamdată, capacitatea de testare în România este de 1.100-1.200 de teste/zi, și se lucrează pentru a extinde această capacitate, au anunțat reprezentanții Grupului de Counicare Strategică. 

Noul algoritm de testare, ce prevede

„În vederea optimizării activităților de testare pentru COVID-19, de internare și de externare, vă rugăm să respectați următorul algoritm:

1. Recomandări de prioritizare a testării pentru COVID-19:

Aceste recomandări au la bază documentul elaborat de Comisia Europeană, pe baza sfatului științific oferit de Centrul European de Control al Bolilor (ECDC).

În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import și cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținuită.

În aceste condiții, strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată.

Astfel, prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este următoarea:

1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională;
2. Contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;
3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;
4. Cazuri de SARI fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din TOATE categoriile de vârstă și din TOATE spitalele;
5. Persoane instituționalizate simptomatice", se arată în în documentul elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy