Peste 10.400 de studenți deschid anul universitar la UMF Carol Davila din Bucureşti

UMF București  FOTO: Dana Lascu
UMF București FOTO: Dana Lascu

O nouă generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele „Nicolae Kretzulescu ” va deschide anul universitar 2019-2020, marți, 1 octombrie, ora 9. Marele om de stat, medic, diplomt și politician român, Nicolae Kretzulescu, în colaborare cu Carol Davila, a întemeiat Şcoala Naţionala de Medicină şi Farmacie .

Cei aproximativ 1.500 de boboci, împreună cu alţi 8.900 de studenţi ai Universităţii şi cadrele didactice ale acesteia vor face să răsune încă o dată Gaudeamus Igitur în Amfiteatrul Facultății de Medicină -„George Emil Palade".
Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul "Medical Sciences", fiind cotată între pozițiile 201-300, în contextul în care, în 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500. Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" rămâne una dintre cele mai titrate instituţii academice din România, poziţionând învăţământul medical românesc în ierarhia valorilor mondiale.
Peste 10.400 de studenţi vor intona Gaudeamus Igitur
La ceremonia de deschidere a noului an universitar, ce va avea loc marți, 1 octombrie, 2019, începând cu ora 9:00, vor fi prezenţi, alături de cei peste 10.400 de studenţi ai Universităţii, rectorul UMF „Carol Davila" din București, Acad. I.Sinescu şi multe alte personalităţi din mediul academic şi universitar. Noua generaţie a Universităţii, intitulată generic „Nicolae Kretzulescu " numără astăzi 1.480 de studenţi (Facultatea de Medicină 890, dintre care 31 sunt olimpici, Facultatea de Farmacie-140, Facultatea de Medicină Dentară-260 şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-190).


" Să îți îndrepți pașii către profesia de medic poate însemna doar o opțiune, dar să te dedici cu adevărat medicinei înseamnă o binecuvântare a sinelui, iar această percepție o putem atinge numai prin abnegație, devotament și dăruire în raport cu cercetarea științifică medicală aprofundată fără de care nu vom putea ridica bariere în sinuoasa noastră călătorie spre performanță" a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Acad. I.Sinescu.

Acesta a ținut să precizeze că „ascensiunea remarcabilă a Universităţii noastre în TOP 500 Shanghai, care anul acesta a urcat 200 de poziții în prestigiosul clasament internațional al universităților, realizat prin prisma indicatorilor de excelenţă, este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universități sunt pluridisciplinare, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" fiind printre puținele dedicate doar domeniului medical".

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Acad. I.Sinescu a subliniat că " performanțele atinse astăzi de către Universitatea noastră , pe plan national și international, nu s-ar fi putut concretiza fără realizările științifice pe care , de-a lungul timpului, le-au adus numele mari ale acestei prestigioase instituții de învățământ medical superior precum George Emil Palade, Thoma Ionescu, Ioan Cantacuzino, Victor Babeş, Nicolae Paulescu, Ion Juvara, Theodor Burghele sau Daniel Danielopolu , dar mai ales întemeietorii acestei Universități , Carol Davila și Nicolae Kretzulescu "

Facultatea de Medicină numără 31 de olimpici

Anul acesta, printre cei 1.480 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti se numără şi 31 de olimpici naţionali şi internaţionali care au ales să urmeze studiile universitare la Facultatea de Medicină, alți 19 boboci mediciniști obținând media 10 la examenul de bacalaureat. Ceremonia de deschidere a noului an universitar va avea loc marți, 1 octombrie, 2019, începând cu ora 9:00 în Amfiteatrul Facultății de Medicină -„George Emil Palade" din incinta Palatului Facultății de Medicină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel