Peste 20 de cadre medicale, testate pozitiv la noul coronavirus după concediu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Peste 20 de cadre medicale din Arad care s-au întors din concediu au fost infectate cu SARS-CoV-2. 

Peste 20 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au fost testate pozitiv la noul coronavirus, după ce s-au întors din concediu. Este vorba despre șase medici, 12 asistenţi medicali şi patru infirmiere, care au fost testaţi la revenirea din concediu sau după câteva zile libere de care au beneficiat.
Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat marţi, pentru agerpres.ro, că infectările în rândul cadrelor medicale ale spitalului au fost descoperite la testele de rutină care se fac tuturor angajaţilor la revenirea în activitate.
„Majoritatea s-au îmbolnăvit în timpul concediului, în ţară sau străinătate. O parte dintre cadrele medicale infectate sunt internate, altele sunt acasă sub observaţie”, a precizat Simina Roz.
Conducerea SCJU Arad a decis, la jumătatea lunii iulie, ca toţi angajaţii care revin din concediul de odihnă, concediul medical sau după cel puţin patru zile libere plătite să fie testaţi pentru noul coronavirus înainte să îşi reia activitatea. Primele trei îmbolnăviri au fost descoperite în urmă cu o săptămână, fiind vorba de trei medici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel