Costache: Avem la dispoziţie în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional

Adisa Codruț / 25 feb 2020 / 09:03
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical

Peste 4.000 de locuri de cazare sunt disponibile în spațiile de carantină dn România. În prezent, peste 1.000 de oameni sunt izolați la domiciliu.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a arătat că în România există aproximativ 4.000 de locuri de carantină pentru persoanele care ar putea fi infectate cu coronavirus.

„Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional - o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă”, a spus Costache, citat de agerpres.ro. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că este vorba despre „4.172 de locuri în 125 de locaţii, aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe”.

Pe de altă parte, Costache a declarat că în momentul de faţă, sunt izolate la domiciliu aproximativ 1.000 de persoane.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a adăugat că în Bucureşti se află în carantină două persoane sosite din Wuhan şi şase venite din Japonia, de pe vasul Diamond Princess. El a menţionat că acestea nu prezintă simptome.

De asemenea, în judeţul Dolj se află în carantină opt persoane sosite din zona Lodi. În Galaţi alte trei persoane au fost introduse în carantină duminică seara. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy