Peste 500 de pacienți COVID, externați după hotărârea CC

Angela Sabău |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Proiectul de lege care ar aduce Guvernului pârghii pentru a gestiona pandemia declarată la nivel global va ajunge de urgență la Parlament pentru a fi votată. Peste 500 de pacienți cu COVID-19 au fost externați la cerere, după hotărârea Curții Constituționale.

Proiectul de lege care urmează să fie votat în Parlament săptămâna viitoare aduce Guvernului pârghii pentru a putea gestiona pandemia declarată la nivel mondial. 
„Azi a fost aprobat în ședință de Guvern un proiect legislativ care să regleze niște măsuri igienico-sanitare pentru situații deosebite de risc epidemiologic sau biologic. De ce este necesar? Pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Potrivit lui, numărul celor care au cerut externarea din spital pe fondul hotărârii Curții Constituționale (care a declarat ca neconstituționale unele măsuri privind carantina), a fost de 550 într-o singură zi. „Ați putut observa de vineri până azi modificările de abordare a tot ce a însemnat carantina, izolare chiar și internarea în spital. Suntem, în acest moment, într-o evaluare a numărului de cazuri în care s-a solicitat externarea, sau care au părăsit izolarea sau carantinarea voluntară, sau pentru cei care nu au respectat izolarea și au solicitat punerea în concordanță cu decizia curții. Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferență de număr de pacienți în spitale de 550. Deci avem cu 550 mai puțin internați în spitale. Acesta ete numărul în care de la o zi la alta pe teritoriul României s-a solicitat externarea”, a menționat el.

Potrivit ministrului Sănătății, proiectul de lege va ajunge de urgență la Parlament pentru a fi votat. 
„Sper ca - ceea ce spuneam și vineri - un interes de sănătate publică, sănătatea poporului român, să nu lase loc de interpretare politică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel