Peste 70 de persoane, răpuse de rujeolă în Samoa: majoritatea erau copii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rujeola
Rujeola

Peste 70 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza rujeolei în Samoa. Aici a izbucnit un nou focar de rujeolă care a dus la demararea unei campanii de vaccinare din ușă-n ușă.

Cel puţin 73 de persoane, majoritatea copii, au murit în Samoa, din cauza unui focar de rujeolă, începând de luna trecută, a arătat guvernul acestui stat insular din Pacific.

Conform celei mai recente actualizări oferite luni dimineaţa de către Ministerul Sănătăţii, 5.267 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate de la izbucnirea focarului acestei boli infecţioase. La 15 decembrie, 93% din populaţie fusese vaccinată, conform aceluiaşi Minister.

La începutul acestei luni, autorităţile din Samoa au efectuat o campanie de vaccinare din uşă în uşă în replică la acest focar de rujeolă, sistând pentru o perioadă de două zile funcţionarea serviciilor publice, a activităţilor comerciale şi a transportului rutier.

Oficialii au solicitat rezidenţilor nevaccinaţi să atârne steaguri roşii în faţa caselor pentru a ajuta campania.

De la mijlocul lunii noiembrie, guvernul a declarat starea de urgenţă, închizând şcolile şi o universitate. De asemenea, persoanelor cu vârsta sub 19 ani le-a fost interzisă participarea la adunările publice.

Conform unor surse citate de agerpres.ro, se crede că focarul de rujeolă din Pacific îşi are originea în Noua Zeelandă, însă în prezent afectează şi alte ţări, precum Fiji şi Tonga.

Samoa a fost cel mai puternic afectată de acest focar de rujeolă din cauza ratelor mici de vaccinare, variind între 28 şi 40 %, potrivit UNICEF.

Noua Zeelandă şi alte state şi organizaţii, printre care UNICEF, au trimis mii de doze de vaccin, accesorii medicale şi personal pentru combaterea acestui focar.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel