Plantele care sunt dăunătoare pentru casă. Efectele pot fi fatale

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
plantele foto:freepik@rawpixel.com
plantele foto:[email protected]

Plantele care sunt dăunătoare pentru casă. Ingerate, pot fi fatale. Care sunt acestea și ce efecte au asupra organismului

Există numeroase beneficii ale păstrării plantelor în casă. Plantele pot îmbunătăți mediul de trai, având efecte benefice asupra sănătății. Plantele precum tulsi, lotusul și orhideele purifică aerul din casă. Cu toate acestea, există și o listă de plante pe care ar trebui să eviți să le păstrezi în casă.

Plantele de interior servesc la o gamă de scopuri practice. Ele oferă un aspect estetic casei, purifică aerul și pot fi chiar comestibile sau terapeutice. Unele plante comune, cum ar fi aloe vera, sunt frecvent întâlnite în case, datorită ușurinței de întreținere, formei lor frumoase și gelului lor liniștitor. Totuși, chiar și astfel de plante cultivate pe scară largă pot deveni dăunătoare, dacă nu ești atent. 

Vezi și: 9 greșeli pe care le faci când ai acnee. Pașii corecți pentru pielea cu afecțiuni

1. Iederă englezească

Iedera englezească este o plantă cățărătoare cu creștere rapidă, întâlnită în casele oamenilor, pe exteriorul clădirilor și sub copaci. Cu toate acestea, aceste plante sunt toxice, pot irita limba și pot provoca disconfort, dacă sunt consumate. 

2. Pothos

Pothos este o altă plantă de casă foarte populară, cu frunze în formă de inimă, punctate, de culoare albă, galbenă sau verde deschis. Ingerate, pot fi foarte periculoase. Manifestă simptome, precum arsură și umflarea gurii, buzelor și limbii, dificultăți în vorbire sau înghițire, vărsături, greață și diaree.

3. Zambilele

Aceste flori par să fie complet inofensive, dar vă pot face să vă simțiți rău. Chiar dacă nu sunt letale, consumul unei cantități mari poate fi dăunător. În funcție de cât este consumat, ele pot provoca iritație a gurii și gâtului, greață, vărsături și diaree.

4. Vâscul

Chiar dacă este un simbol global al fericirii și veseliei, vâscul este și pe lista plantelor periculoase. Consumul de vâsc poate duce la gastroenterită, o boală intestinală, care se manifestă prin diaree, crampe, greață, vărsături și febră. De asemenea, poate provoca o scădere a tensiunii arteriale, deși vâscul american pare să fie mai puțin toxic decât cel european.

5. Caladium

Caladium, cunoscut și sub numele de ”ureche de elefant”, are frunze în formă de săgeată, inimă sau lance și este în diverse culori, inclusiv roz, roșu, alb, roz, verde și verzui. Aceste plante sunt periculoase și în interiorul casei pot irita membranele mucoase din gură, nas, gât și stomac, provocând greață și vărsături.

4. Crinul păcii

Crinul păcii este o plantă care preferă umbra, ceea ce o face o alegere excelentă pentru apartamente și locuri cu puțină lumină naturală. Din fericire, nu are legătură cu crinii adevărați (și cu adevărat periculoși). Oxalații insolubili de calciu din această plantă pot provoca înțepături dureroase și umflături ale buzelor și limbii, precum și greață și diaree la oameni și animale de companie.

5. Azalee

Azaleele sunt o alegere populară pentru decorarea gazonului și grădinilor, datorită florilor lor frumoase și vii. Șansele de otrăvire gravă din consumul unei bucăți din această plantă sunt mici. Simptomele sunt ușoare, cum ar fi iritarea gurii, greața și vărsăturile. Cu toate acestea, înghițirea acestor plante otrăvitoare, fie că sunt frunze, flori sau nectar, poate pune viața în pericol, dacă sunt consumate în cantități mari.

6. Ilex (laur)

În timp ce crengile acestei plante nu sunt nocive, boabele sunt otrăvitoare și chiar o cantitate mică (două boabe) poate provoca vărsături, diaree, deshidratare și somnolență. Înlăturați permanent boabele, înainte de a le utiliza pentru a decora casa, pentru a vă proteja copiii de aceste plante potențial letale.

7. Arborele de cauciuc

Aceste plante produc un suc (lichid), care poate irita limba, gâtul și pielea în cantități mari. Fiți atenți la simptome, precum apetit redus, salivare excesivă, vărsături și diaree la animalele dvs.

8. Crinii

Crinii sunt toxici pentru pisici și pot provoca tulburări digestive și iritații ale pielii la oameni.

9. Dieffenbachia

Aceste plante sunt fatale, atât pentru animale, cât și pentru oameni, dacă este ingerată în cantități mari.

Vezi și: 7 tipuri de ceai cu efecte uimitoare pentru organism. Ce boli pot ameliora, dacă le consumi regulat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel