Plasmă de la cai pentru tratamentul împotriva COVID. În ce fază se află studiul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Cercetători din Costa Rica testează de câteva săptămâni un tratament împotriva COVID-19 bazat pe plasmă recoltată de la cai.

Cercetători de la Institutul Clodomiro Picado, Universitatea din Costa Rica, testează de mai multe săptămâni pe un grup de 27 de pacienţi un tratament împotriva noului coronavirus pe bază de plasmă recoltată de la cai.

Aceștia au inoculat 6 cai cu proteine ale noului coronavirus, obţinute de la laboratoare din China şi din Marea Britanie, şi apoi au colectat anticorpii dezvoltaţi de animale, din plasma sanguină. ”Am expus anticorpii produşi de cai la diferite diluţii ale virusului Sars-Cov2 în culturi celulare şi am pus în evidenţă faptul că virusul a fost neutralizat", a declarat cercetătorul american Charles Bailey, coordonatorul acestor teste. Apoi a fost produs un lot iniţial de 1.000 de flacoane de 10 ml. soluţie purificată, soluţie aflată în prezent în faza a doua a testelor, pe 26 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Rezultatele preliminare au arătat că acest tratament este "foarte sigur, ceea ce sugerează faptul că este tolerat bine de către pacienţi”. Cercetătorii susțin că dacă acest tratament va fi validat, după ce-a de-a treia fază a testelor, el va fi oferit bolnavilor aflaţi la începutul bolii "atunci când simptomele nu sunt atât de severe şi când încărcătura virală nu este încă foarte mare”.

Obiectivul este ca anticorpii proveniţi de la cai să neutralizeze virusul, ducând la diminuarea simptomelor în 4 zile, permiţându-i bolnavului să respire fără dificultăţi şi fără să aibă febră, a adăugat el. Micuţa ţară din America Centrală, cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, a contabilizat de la începutul pandemiei 77.000 de cazuri de infectare şi peste 900 de decese au fost puse de autorităţi pe seama noului coronavirus, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel