Pleoape căzute, ce poți face

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Ce se întâmplă când îți „cad” pleoapele și ce poți face ca să remediezi situația?

„Pleoapele căzute - afecțiune cunoscută sub numele de ptoză - sunt adesea o manifestare normală a îmbătrânirii. Pielea de pe pleoape își pierde elasticitatea în timp ce îmbătrâniți, iar mușchii care vă ridică pleoapele slăbesc. Acești factori determină o slăbire graduală a pleoapelor", explică dr. William Kormos, pentru Harvard Health Publishing.

De ce apare

Unele afecțiuni neurologice pot provoca, de asemenea, ptoza, și de cele mai multe ori numai o pleoapă este afectată. Un exemplu este paralizia lui Bell, în care nervii care controlează mușchii de pe o parte a feței își pierd puterea. Cu toate acestea, acest lucru se îmbunătățește de obicei în timp.

În situații rare, un accident vascular cerebral ar putea provoca ptoză la un ochi. În cele din urmă, anumite condiții musculare neobișnuite, cum ar fi miastenia gravis, afectează mușchii pleoapelor.

Cum se remediază

Un examen fizic poate face distincția între cauzele neurologice și îmbătrânirea normală. Ptoza nu este o problemă serioasă decât dacă interferează cu vederea voastră.

„Dacă se întâmplă acest lucru sau dacă pleoapele sunt deranjante, puteți opta pentru o intervenție chirurgicală cosmetică pentru a repara pleoapele. Chirurgii plasticieni, oftalmologii și, uneori, dermatologii, efectuează procedura", conchide dr William Kormos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel