Pleoape căzute, ce poți face

Dana Lascu / 18 feb 2019 / 11:37
Ochi
Ochi

Ce se întâmplă când îți „cad” pleoapele și ce poți face ca să remediezi situația?

„Pleoapele căzute - afecțiune cunoscută sub numele de ptoză - sunt adesea o manifestare normală a îmbătrânirii. Pielea de pe pleoape își pierde elasticitatea în timp ce îmbătrâniți, iar mușchii care vă ridică pleoapele slăbesc. Acești factori determină o slăbire graduală a pleoapelor", explică dr. William Kormos, pentru Harvard Health Publishing.

De ce apare

Unele afecțiuni neurologice pot provoca, de asemenea, ptoza, și de cele mai multe ori numai o pleoapă este afectată. Un exemplu este paralizia lui Bell, în care nervii care controlează mușchii de pe o parte a feței își pierd puterea. Cu toate acestea, acest lucru se îmbunătățește de obicei în timp.

În situații rare, un accident vascular cerebral ar putea provoca ptoză la un ochi. În cele din urmă, anumite condiții musculare neobișnuite, cum ar fi miastenia gravis, afectează mușchii pleoapelor.

Cum se remediază

Un examen fizic poate face distincția între cauzele neurologice și îmbătrânirea normală. Ptoza nu este o problemă serioasă decât dacă interferează cu vederea voastră.

„Dacă se întâmplă acest lucru sau dacă pleoapele sunt deranjante, puteți opta pentru o intervenție chirurgicală cosmetică pentru a repara pleoapele. Chirurgii plasticieni, oftalmologii și, uneori, dermatologii, efectuează procedura", conchide dr William Kormos.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy