Postul, beneficii. Doru Negru: Foamea e sănătoasă. Cât îți trebuie să mori de foame dacă nu mănânci nimic? 42 de zile! Cât ține cel mai lung post? 40 de zile!

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Postul - FOTO: Freepik @bearfotos
Postul - FOTO: Freepik @bearfotos

Postul este nu doar o pauză de la mâncare, un detox, ci și modul în care putem să mai scăpăm de kilogramele în plus.

Postul are rolul său, iar persoanele care nu au niciun fel de contraindicație de ordin medical ar trebui ca din când în când să țină postul, care era beneficii asupra sănătății, putând fi considerat și un detox, deoarece sunt permise doar o serie de alimente.

Cine are însă mai multă răbdare și ambiție poate să opteze inclusiv la postul negru, în care poate consuma apă ori ceai, necesare pentru hidratare, căci se știe deja, omul rezistă multe zile fără mâncare, organismul având rezervele sale de grăsime, dar nu și fără apă.

Dr. Doru Negru, medic medicină internă, diabet, nutriție și boli metabolice, a explicat care este importanța postului și de ce nu trebuie să ne speriem de o scurtă pauză de la alimentație.

”Ce înseamnă post? Nu mânca proteine animale. Când cade postul? Când nu este mâncare.

Cât ține cel mai lung post? 40 de zile.

Cât îți trebuie să mori de foame dacă nu mănânci nimic? 42 de zile. Și ca să poți să ții postul cel mare, trebuie să faci mușchi la răbdat cu postul de peste an. Ce spune postul? Dă la o parte proteina animală. Te obligă cineva să dublezi la pâine dacă nu mănânci care. Spune nu, că foamea este sănătoasă, este chiar normală.

Noi suntem farisei și ce facem, dublăm la pâine. Păi ăla nu mai este post, e păcăleală.

Noi suntem făcuți să mâncăm din toate, socotit să fie cam cât alergăm. Dacă nu alergăm de ce mâncăm? Iar dacă nu alergăm de ce mâncăm?

În mod normal și firesc, în partea a doua a vieții, organismul se pune pe economisit, iar atunci, noi în loc să alergăm mai mult și să mâncăm mai puțin, cum ar fi normal și firesc, ce să vezi? Nu mai alergăm, nu mai sărim gardul să jucăm fotbal, cu gașca, sau nu mai am timp sau mă dor șalele, nu mai sărim peste mese.

Și atunci când ar trebui să alergăm mai mult, noi mâncăm mai mult, că avem cu ce, și începem și ne mirăm că ne crește burta, fundul, glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea, și totul pentru că ne intoxicăm cu mâncare”, a declarat dr. Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Medicul Doru Negru, despre diabet: Intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. De câte ori trebuie măsurată glicemia, dar mai ales când

”Diabetul - glicemia, zahărul în sânge - este o boală a secolului nostru”, a afirmat Val Vâlcu în introducerea invitatului de la Interviurile DC Medical, dr. Doru Negru, medic medicină internă, diabet, nutriție și boli metabolice. 

”Boala se cheamă altfel. Se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. Aceasta este boala noastră, a noastră a tuturor, cu diferite forme de manifestare, diabetul fiind una dintre ele. Diabetul există de când a existat omenirea, diabet fac și animalele și din câte știu eu, nu prea mănâncă zahăr”, a replicat medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Legat de factorii de risc pentru apariția diabetului, medicul susține că ”întâi și întâi, lucrăm cu materialul clientului. Povestea e clară, ține de moștenirea genetică. Dacă materialul este bun și tragi de el, ține. Dacă materialul este prost, dar nu tragi de el, ține. Dacă materialul nu e bun și mai și tragi de el, evident că pârăie.

Pe acest material, noi reușim, și dacă e bun, să îl stricăm. Avem o plăcere nebună de a scuipa contra vântului. Știm cu toții că este contraindicat, e posibil, dar nu este ilegal, este contraindicat ți totuși o facem cu mare entuziasm. (...)

E ușor de spus, dar e îngrozitor de greu de făcut. Mâncăm mai mult decât ne trebuie. Ca să nu crăpăm de foame, mâncăm prea mult, organismul nostru este adaptat de milioane de ani la foame. În lumea animală din care noi facem parte, foamea e normală. Anormală în lumea animală este sațietatea.

Noi de când ne-am născut trăim în anormalitate. Habar nu avem ce este acel normal - foamea, în schimb am transformat sațietatea, excepția, în ceva cotidian.

Dar nu acesta este păcatul nostru cel mare, nu că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul. Gândiți-vă că atunci când bunul Dumnezeu sau Mama Natură ne-a făcut oameni, ne-a făcut vânători/culegători. Efortul fizic normal pentru animalul numit om, este echivalent cu alergatul a 40 de km pe zi.

Numai sportivii de performață fac efortul normal. Or să spună unii că nu pot alerga atât, sunt de acord, dar atunci de ce mâncăm? Cine ne obligă? Ușor de spus, greu de făcut, pentru că de mici ni s-a băgat în cap că mâncarea este bună și băutura este rea”, a explicat medicul, într-un mod foarte plastic, dar ușor de înțeles de toată lumea. Citește mai departe AICI.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel