Povestea unui copil care a murit de Covid chiar de ziua mamei lui. Erau în spital, în saloane diferite, iar ea nu a știut. Preot: mi-a oferit o lecție de viață

DCMedical Team |
Data publicării:
Decese
Decese

Părintele Radu Rus slujește la Biserica cu Lună din Oradea. El a relatat povestea unui copil care a murit de Covid chiar de ziua mamei lui, amândoi fiind internați în spital, în saloane diferite. 

Radu Rus, vicar eparhial: "Fiul care-și pierde viața chiar în ziua de naștere a mamei lui, fără ca ea să știe, erau internați în saloane separate. Mama află în final, singurul fiu, am sunat-o ca să o încurajez, să ii spun o vorba de alinare, atât cât se poate alina omul în astfel de clipe grele, și care mi-a oferit o lecție de viață.

Nu știu dacă ar fi reușit să rămână într-un echilibru al vieții fără această încredere că merge copilul ei într-o viață mai bună. Așa mi-a și spus: am convingerea și încredințarea că Dumnezeu l-a vrut mai aproape de el decât a fost în lumea aceasta. Și dacă Dumnezeu mi l-a dăruit atunci când mi l-a dăruit, am încredințarea că s-a întors la Dumnezeu și îi este bine acolo", a relatat el pentru Digi 24.

Pandemia ne-a răpit multe, spune părintele Rus, dar nu și speranța. "Rămâne echilibrul pe care ți-l aduce credința și speranța că dincolo de orice ajutorul lui D-zeu în viețile noastre rămâne, este unul constant, chiar dacă sunt momente în care ni se pare că nu simțim prezența lui Dumnezeu în viețile noastre. (...) Am fost martor al suferinței generale a comunității de credincioși, care nu și-au putut trăi credința plenar, n-au mai putut participa la slujbele bisericii și am fost martor al unor drame personale legate de dispariția unor persoane dragi din familiile enoriașilor noștri".

Părintele Rus s-a vaccinat, la fel și toți ai lui. Crede cu tărie că doar om cu om putem opri pandemia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel