Președintele CJ Sibiu, despre dr Victor Costache: Mi-aș dori să lucreze la Spitalul Județean

Adisa Codruț |
Data publicării:

Chirurgul Victor Costache, propus ministru al Sănătății, este dorit de conducerea Consiliului Județean (CJ) Sibiu să lucreze ca specialist în chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU).

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a spus că ar vrea să aibă specialiști de talia lui Victor Costache la Spitalul Județean, în condițiile în care chirurgul, care este propus la șefia Ministerului Sănătății, a lucrat în ultimii ani la o clinică privată aflată chiar în curtea acestui spital de stat.

„Mi-aș dori din tot sufletul ca în Spitalul Județean ca să fie medici de talia doctorului Costache, să vină și să fie și domnul doctor Costache și să vină și doamna doctor Cozmanciuc. Ce pot să vă asigur este că doamna doctor Cozmanciuc, într-o formulă sau alta va rămâne în Spitalul Județean și va dezvolta acest proiect, dacă și dânsa își dorește, pentru că noi o dorim și dacă domnul doctor Costache va câștiga acel concurs și va vrea în continuare să vină, este binevenit și dumnealui la Spitalul Județean", a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, astăzi, într-o conferință de presă.

Specialist în chirurgie cardiovasculară, toracică și pulmonară, Victor Costache operează în prezent la Sibiu numai în clinica privată, aflată în curtea SCJU. Victor Costache și-a făcut specializarea în Franța, iar în urmă cu cinci ani s-a întors în România ca medic la spitalul privat din Sibiu.

Dr. Gabriela Cozmanciuc, medic primar chirurgie cardiovasculară, a ales să lucreze din 2019 la SCJU Sibiu, după o perioadă în care a lucrat la Paris.
Conducerea SCJU derulează, cu sprijinul Consiliului Județean, un proiect de dezvoltare a secției de chirurgie cardiovasculară, fiind făcute mai multe investiții în acest sens. De asemenea, o importantă donație în aparatură de specialitate a fost prezentată, joi, de către conducerile SCJU și Consiliului Județean, aceasta fiind făcută de către INCCI Luxembourg (Institutul Național de Chirurgie Cardiacă și Intervenție Cardiologică), la propunerea dr Gabriela Cozmanciuc.

„Pentru prima oară în județul Sibiu se creează premisele ca în spitalul public să se poată furniza servicii superioare de intervenție chirurgicală și în cazul patologiilor cardiovasculare, astfel încât ele să fie accesibile și în afara mediului privat, unde știm că deja se efectuează cu succes. Consiliul Județean Sibiu a făcut demersurile necesare proiectării Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTAC)- un echivalent al ATI-ului dedicat pacienților cu patologie cardiacă. Pas cu pas, ne îndreptăm spre a pune și Spitalul Clinic Județean Sibiu pe harta centrelor care asigură astfel de servicii, iar mulțumită acestor extraordinari prieteni ai Sibiului din Luxemburg, acum dispunem de aparatura necesară", a declarat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, citată de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel