Prelevare de organe: durerea unei familii, transformată în șansă la viață pentru alți oameni

Adisa Codruț / 09 feb 2020 / 15:15
Imagine din timpul operației  FOTO: Facebook ANT
Imagine din timpul operației FOTO: Facebook ANT

O nouă prelevare de organe a avut loc după ce o familie a avut puterea de a-și da acceptul ca durerea ei să fie transformată în speranță la viață pentru alte câteva persoane.

Încă o familie a avut puterea de a transforma propria durere în speranţă la viaţă pentru alţi oameni aflaţi în suferinţă. 

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, sâmbătă, a avut loc o nouă prelevare de organe de la un bărbat în vârstă de 56 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să salveze alți pacienți aflați pe listele de așteptare. Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un asemenea moment, este una foarte grea, scrie pe pagina de socializare a Agenției naționale de Transplant (ANT).

Echipa ATI a Spitalului Floreasca, pregătită de Prof. Dr. Ioana Grinţescu şi Conf. Dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant au avut misiunea dificilă de a fi alături de familia îndurerată. Datorită lor, alţi 3 oameni se pot bucura azi de o nouă şansă la viaţă primită prin transplant de ficat şi rinichi.

Ficatul şi rinichii au fost prelevaţi de echipele de la Institutul Clinic Fundeni, coordonate de Dr. Genady Vatachki şi Dr. Vlad Olaru, profesionişti dedicaţi care sunt mereu în slujba vieții. Transplantul de ficat a fost realizat de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, salvând încă un pacient cu şanse scăzute de supravieţuire. Transplantele de rinichi se realizează la Institutul Clinic Fundeni, redând bucuria vieţii pentru alţi doi pacienţi aflaţi în suferinţă.

„Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor care au înţeles că transplantul salvează vieţi. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă. De asemenea, apreciem susţinerea şi implicarea conducerii Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti în implementarea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant”, mai arată ANT.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy