Premierul Florin Cîțu face DECLARAȚII după tragedia de la Spitalul Victor Babeș UPDATE

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu face declarații luni seara, 12 aprilie, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seara, 12 aprilie, că susține la Palatul Victoria, în jurul orie 23.00, declarațiile în urma tragediei de la Spitalului Victor Babeș din București, unde 3 oameni au murit, iar 5 au fost transferați.

UPDATE

Acesta și-a început declarația de presă oferind condoleanțe familiilor celor 3 bolnavi COVID care au murit.

”Din ce știm până acum se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne. Bineînțeles că o să vină după această declarație de presă, am vorbit la telefon, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă.

Suntem într-o luptă și într-un război cu această pandemie de un an de zile, presiunea pe spitale este foarte mare. presiunea pe secțiile de ATI este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm. (...) Campania de vaccinare este singura soluție în acest moment.

De ce am ieșit în această seară? Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug, în aceste momente, de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. Au nevoie să venim să le explicăm, de aceea l-am adus pe domnul Arafat să explice exact ce s-a întâmplat. (...) Nu trebuie să mai fugim de comunicare, trebuie să venim să comunicăm transparent românilor, de fiecare dată

(...) Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai putea întâmpla. Sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine, dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână”, a afirmat premierul.

Oficialul a mai precizat că se va încerca să fie ”mai multe paturi de ATI așa cum am cerut”. ”Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, eu sper că nu. Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes”, a adăugat Florin Cîțu.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat cum funcționează TIR-urile ATI. ”În TIR, ventilatoarele americane, nu vorbim de ventilatoare de calitate slabă, când se depășește 6 bari, intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat astăzi cu toate ventilatoarele din TIR și au creat situația de urgență”, a precizat Arafat. El a amintit că TIR-ul ATI cu pricina a funcționat luni bune în județul Argeș și urmează să se descopere ce anume s-a întâmplat și de ce a crescut la ora 16.25 presiunea la 6 bari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel