Prima retrogradare a lui Mercur din 2022 (14 ianuarie-4 februarie): LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Planete
Planete

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare scurtă pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi o încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 fiecare zodie/ascendent

Berbec / ascendent în Berbec

La voi, Mercur îşi începe retrogradarea în casa a 11-a, se va întoarce în casa a 10-a. Adică în ianuarie şi februarie vor fi rediscutate subiecte la care ai crezut că s-a renunţat de mult timp, mai ales în zona profesională. Sau ai avut planuri, idei pe care nu le-ai pus în aplicare. Primele două luni ale anului, dacă te apuci de treabă, vei putea să vezi aceste planuri concret, în plan real. A putea să revii acum asupra lor şi să îţi dai seama de ce nu au funcţionat, de ce nu le-ai pus în aplicare.

Cu Mercur întorcându-se în Capricorn, şi discuţiile cu superiorii, cu autorităţile, trebuie să fie purtate altfel. Se vor lua nişte decizii la nivelul organizaţiei, companiei care nici nu îţi vor plăcea, dar nici nu îţi vor displăcea 100%.

Mulţi veţi lua decizii pe plan profesional. Dacă nu a funcţionat ceva în 2021, dintr-o dată vă veţi gândi că este cazul să nu mai aşteptaţi. Pentru că Mercur retrograd în Capricorn vine şi zice: "Nu mai aştepta". Şi gândiţi-vă că Mercur se va întâlni cu Pluto pe 29 ianuarie. Pe 26 ianuarie, Mercur intră în Capricorn şi pe 29 se întâlneşte cu Pluto. Deci, partea profesională va fi cea afectată de prima retrogradare a lui Mercur din acest an.

Taur / ascendent în Taur

La locul de muncă vor fi situaţii în care vă veţi simţi limitaţi, că nu ştiţi destul de multe sau că alţii ştiu mai multe, veţi crede că nu aţi avut noroc să învăţaţi, să studiaţi. Dar Mercur asta zice: Ok, nu ai avut noroc să studiezi, dar ce ar fi să te apuci să înveţi acum ceva. Să îţi dai seama că ţi-ai creat singur o cutie din care nu ieşi. Ia, mai lasă ce se întâmplă în exterior şi vezi cu tine ce poţi să faci.

Mercur se va întoarce din casa a 10-a în casa a 9-a. Şi în casa a 9-a, ori călătoreşti (o să ai câteva boacăne pe acolo), ori nu ai vrut să mergi într-o călătorie, nu ai vrut să înveţi ceva. Te poți trezi cu examene sau "restanțe". Adică reveniţi asupra unor idei, decizii pe plan educaţional, formaţional. Dacă aţi renunţat la un studiu, la un curs, la o facultate, poate vă vine curajul să le reluaţi. Sau vă daţi seama că nu poţi să stai aşa, ci trebuie să mai înveţi lucruri ca să te simţi mai puternic în zona profesională.

Citește continuarea pe Astrosens și află cum sunt afectate celelalte zodii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel