Primul simpozion al Societății Balcanice de Stomatologie începe mâine, la Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dinți de vedetă
Dinți de vedetă

Primul simpozion al Societății Balcanice de Stomatologie începe mâine, la Iași și se derulează pe o periopadă de trei zile. Evenimentul reunește specialiști în domeniu din peste 10 țări.

Primul simpozion al Societăţii Balcanice de Stomatologie (BaSS) se desfăşoară la Iaşi, în perioada 7-9 noiembrie, sub tema "Evoluţia în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă", informează un comunicat de presă al organizatorilor evenimentului.

Decanul Faculăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, care este şi preşedinte al Societăţii Balcanice de Stomatologie, a declarat că simpozionul BaSS va aduce Iaşul în centrul comunităţii medicale şi de medicină dentară din sud-estul Europei, reunind reprezentanţi ai Asociaţiilor Profesionale din Albania, Bosnia - Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia şi Turcia, precum şi Board-uri ale Organizaţiilor Internaţionale de Prestigiu din domeniul Medicinei Dentare.

"Printre speakerii internaţionali prezenţi la Iaşi la primul simpozion al BaSS sunt Atanasios Poulopoulos, secretar general BaSS (Grecia), Anton Filchev, Consilier BaSS (Bulgaria), Helmut Berthold Engels, preşedinte al German Center for Oral Implantology DZOI (Germania), Rodos Irodotou, Consilier BaSS (Cipru), Huseyin Bicak,  Consilier BaSS (Cipru), Sorin Uram-Tuculescu, VCU School of Dentistry (SUA). Programul evenimentului va cuprinde 40 de conferinţe, susţinute de speakeri din România şi din străinătate, peste 100 de comunicări orale şi 40 de postere, workshop-uri şi cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici şi tehnologii din domeniul medicinei dentare şi de a-şi îmbunătăţi competenţele în acest domeniu. Un exemplu relevant îl reprezintă conferinţa şi workshop-ul dedicate aplicaţiilor laserilor în stomatologie, care se desfăşoară sub coordonarea lui Francesco Maria Manconi (Italia, lector naţional şi internaţional în acest domeniu", a declarat Norina Forna, citată de agerpres.ro.

Alte workshop-uri care se vor desfăşura în cadrul evenimentului abordează: tehnici de chirurgie şi regenerare parodontală, tehnica "stamp" de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând răşinile compozite, modalităţi de reconstrucţie ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară şi tehnici de analiză model: simulare DentScan - alături de două cursuri post-universitare propuse pentru participanţii la congres şi creditate EMC, respectiv Boli parodontale acute - Urgenţe în diagnostic şi tratament şi Reabilitarea estetică a dinţilor frontali cu materiale bio-mimetice.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel