Primul spital din Wuhan, construit pentru tratarea COVID-19, închis. Situația pe glob

Adisa Codruț |
Data publicării:
Primul spital din China ridicat pentru tratarea coronavirusului  sursa foto: Daily Mail
Primul spital din China ridicat pentru tratarea coronavirusului sursa foto: Daily Mail

Primul spital dintre cele 16 construite în China pentru tratarea coronavirusului a fost închis.

Spital, Wuhan, COVID-19. Primul spital din Wuhan, ridicat în câteva zile pentru tratarea pacienților cu coronavirus, a fost închis după ce au fost externați ultimii pacienți.

"Tendinţa în creştere rapidă a cazurilor de virus din Wuhan a fost controlată. Focarele din Hubei, în afara oraşului Wuhan, sunt temperate, iar provinciile din afara Hubei demonstrează o tendinţă pozitivă", a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din China, potrivit Agerpres.

Wuhan este oraşul chinez de unde a pornit epidemia de coronavirus, care a ucis puțin peste 3.000 de oameni. Situația la zi a numărului de cazuri de coronavirus o puteți consulta AICI.

Ultimele noutăți pe glob

Italia. Alessandro Mattinzoli (60), consilier pentru dezvoltare economică în guvernul local al regiunii Lombardia, Italia, a avut rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului. Și ceilalți 17 membri ai guvernului local vor fi testați. Guvernatorul regiunii amintite a declarant că va intra de bună voie în carantină.

Germania. Ministrul de Interne refuzat luni, 2 martie, să strângă mâna cancelarului german Angela Merkel, în contextul răspândirii epidemiei de COVID-19 în Germania. În acest stat s-au confirmat oficial 150 de cazuri. Ca măsură de precauţie împotriva contaminării, specialiștii în Sănătate recomandă și evitarea strângerilor de mână.

Uniunea Europeană. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat luni, 2 martie, că nivelul de risc privind coronavirusul în UE a trecut de la moderat la ridicat. Comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides a spus că până luni dimineața, 2 martie, 38 de cetăţeni ai UE au decedat din cauza coronavirusului. Comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a zis că nu există semnale că statele UE doresc să introducă controale frontaliere interne ca urmare a epidemiei de coronavirus. Iar comisarul european pe Economie, Paolo Gentiloni, a precizat că e prematur să se măsoare impactul economic al epidemiei de coronavirus și că importurile europene de materii prime dinspre China înregistrează o scădere.

Imagini din satelit. NASA a surprins din satelit o serie de imagini care înfățișează o scădere semnificativă a poluării în China. Fotografiile ar fi legate și de încetinirea economică cauzată de epidemia de coronavirus, a declarat agenţia spaţială americană. Scăderea concentraţiei de dioxid de azot s-a sesizat în apropiere de Wuhan, dar s-a extins treptat şi la alte regiuni din China. Iar această scădere a ajuns la circa 10-130% în zonele estice și centrale ale Chinei. "Este pentru prima dată când am văzut o schimbare atât de semnificativă într-o regiune atât de mare, legată de un eveniment", a declarat Fei Liu, cercetătoare în cadrul NASA, specializată în evaluarea calităţii aerului, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel