Primul spray nazal pentru sindromul ochiului uscat, aprobat de FDA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ochi
Ochi

FDA a aprobat recent primul spray nazal care tratează sindromul ochiului uscat.

Oamenii care suferă de sindromul ochiului uscat pot folosi un nou produs în tratarea afecțiunii: un spray nazal, aprobat de FDA. Spray-ul se folosește de două ori pe zi, iar soluția, denumită Tyrvaya, îmbunătățește semnele și simptomele bolii de ochi uscat.

Compania care a creat spray-ul intenționează să-l introducă pe piață din noiembrie. Iar medicamentul, cunoscut sub numele de vareniclină, poate fi prescris oricărei persoane cu boală de ochi uscat.

”În studiile noastre pivot, am înrolat pacienți cu boală ușoară, moderată și severă. (...) Deci, cu această nouă cale de administrare și un nou mecanism de acțiune, sper că acest lucru va oferi o ușurare pentru mulți dintre pacienții cu ochi uscat, care suferă în prezent”, au precizta reprezentanții companiei.

Sindromul ochiului uscat se poate dovedi dificil de tratat, deoarece cauzele sale sunt greu de identificat. Vareniclina pare să funcționeze prin stimularea unui nerv din craniu, provocând formarea de lacrimi naturale. Comercializată ca medicament oral de către Pfizer, vareniclina este prescrisă pentru a reduce pofta de țigară.

Administrat ca spray nazal pentru ochi uscat, mult mai puțin ajunge în sânge, potrivit medicului Michael Raizman, profesor asociat de oftalmologie la Tufts University School of Medicine din Boston, care a participat la studiile pentru medicament.

Spray-ul acționează în doar 14 zile, mai degrabă decât în ​​cele 3-6 luni necesare pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă și nu irită ochii, spune el.

”Această aprobare este interesantă pentru comunitatea oftalmică, deoarece ne oferă un nou agent terapeutic care poate fi utilizat singur sau în combinație cu terapiile existente pentru a trata persoanele care se încadrează sub termenul general de „ochi uscat”,” spune Dr. Anat Galor, un purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie și profesor asociat la Universitatea din Miami, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel