Prioritatea OMS este de a opri coronavirusul în epicentrul epidemiei

Adisa Codruț / 03 feb 2020 / 21:29
Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei
Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei

OMS a arătat că prioritatea acestei organizații este aceea de a opri coronavirusul în China, acolo unde este epicentrul său.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că prioritatea acestei organizaţii este de a opri coronavirusul în China, unde se află epicentrul său, pentru ca răspândirea epidemiei în afara acestei ţări să fie minimă, lentă şi controlabilă.

"Dacă investim în lupta la epicentru, la originea sa, atunci răspândirea în alte ţări este minimă şi lentă. Iar dacă este minimă şi lentă, ceea ce va ieşi va putea de asemenea să fie controlat mai uşor", a subliniat directorul OMS, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

OMS a declarat la 30 ianuarie că focarul de coronavirus izbucnit în oraşul chinez Wuhan constituie o urgenţă de sănătate la nivel internaţional, o măsură ce confirmă gravitatea şi riscurile acestei situaţii.

Totuşi, în discursul său de inaugurare a primei reuniuni anuale a Comitetului Excutiv al OMS, directorul general al organizaţiei a susţinut că numărul de 151 cazuri confirmate de coronavirus în 23 de ţări „este în realitate mic” şi că se remarcă o încetinire a cazurilor de infecţii.

Potrivit lui, acest lucru arată că epidemia poate fi gestionată, deşi ulterior el a cerut celor 34 de ţări reprezentate în Comitetul Executiv să nu dea un înţeles greşit cuvintelor sale: „Ar putea merge spre mai rău, însă, dacă vom da maximum, rezultatul va putea fi şi mai bun”, a spus el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a lăudat China pentru că a luat măsuri drastice fără ezitare şi fără întârziere pentru a stăvili focarul, "fără de care numărul cazurilor ar fi fost mult mai mare".

Un alt aspect asupra căruia a insistat a fost necesitatea urgentă de a lupta împotriva dezinformării şi a zvonurilor, astfel încât prima măsură concretă a fost aceea de a colabora cu Google pentru a garanta că atunci când utilizatorii caută informaţii despre coronavirus, comunicatul OMS să fie primul care să apară în rezultatul căutărilor.

El a precizat că şi alte reţele de socializare, precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok au luat măsuri similare.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy