Probleme dentare, amânate de teama infecției COVID-19: BOALA GRAVĂ pe care o putem face

DCMedical Team |
Data publicării:
Medicul dentist trebuie să poarte echipament de protecție
Medicul dentist trebuie să poarte echipament de protecție

Multe vizite la dentist au fost amânate în perioada pandemiei de teama infecției COVID-19. Un dentist explică ce se întâmplă dacă nu mergem la timp la dentist.

Pandemia a determinat multe persoane să amâne vizita la medic sau chiar să o anuleze, din cauza temerilor legate de infecția COVID-19. Și problemele dentare au suferit amânări. Dentistul Ada Epistatu însă spune că u npacient care amână vizita la dentist poate suporta apoi o agravare a problemelor neratate. 
„Există intervenţii pe care le putem amâna, dar sunt foarte multe lucuri pe care nu le putem amâna, lucruri care ar putea fi dezastruoase în timp. Aş vrea să vorbim un pic de această frică de COVID şi frica de a te duce la stomatolog, pentru că în ultimul în timp am auzit foarte des lucrul acesta. O să vorbesc un pic din experienţa mea personală. Noi am început să lucrăm din starea de urgenţă. A trecut un an de zile şi nu numai că nu numai că nu ne-am îmbolnăvit niciunul în clinică, dar nici un pacient să fi luat COVID de la noi. Concluzia trasă de mine este că masca pe care atâţia o blamează degeaba este cea mai bună soluţie contra COVID-ului. Masca, aerisitul. Evident, că în clinică nebulizăm şi respectăm toate normele. Chiar şi la ora actuală, noi respectăm acelaşi protocol.

Tratamente amânate

Frica asta de COVID a făcut foarte mulţi pacienţi să îşi amâne tratamentele începute dinaintea COVID-ului şi au ajuns în Urgenţă, pe cale să îşi piardă din dinţi. Dacă înainte de COVID aveam soluţii, am ajuns acum ca problemele să se acutizeze şi să diminuăm foarte mult din soluţiile respective. Trebuie să ne mai gândim la un lucru. Statisticile şi studiile arată că din cabinetul stomatologic, sub 1% au fost îmbolnăviri ale personalului, ale pacienţilor în niciun caz. Nu în cabinet te vei îmbolnăvi, ci poate pe drum.
Pierderea dinţilor nu este cea mai mare fericire. Gândiţi-vă că acum noi purtăm mască, avem probleme paradontale, probleme care infecţioase, bacteriene. Noi respirăm/inspirăm prin mască acei germeni care stau frumos şi care se dezvoltă în gura noastră, aşa că apar probleme respiratorii.

Boala gravă pe care o putem face

Se vorbeşte foarte mult despre lucrul acesta, dar nu din cauza măştii, masca pe care noi trebuie să o schimbăm, dar şi cauză că noi avem probleme bacteriene infecţioase în gură. Gândiţi-vă că din cauza unei parodontopatii infecţioase apare endocardita, boală cardiacă. Peste 70% din cazuri sunt datorate problemelor parodontale, deci nu avem de ce să amânăm, pentru că apar lucruri pe care o să le regretăm mult mai târziu. 
Sunt protocoalele care se respectă şi nu ai de ce să îţi fie frică să te duci într-o clinică. Cei care avea probleme, o să regrete mult mai târziu. Nu numai ca sănătate, ci şi financiar. Lucrurile agravându-se vor continua şi mai mult”, a spus stomatologul Ada Epistatu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel