Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu: Poluarea și bolile pulmonare, la Interviurile DC MEDICAL

02 apr 2019 / 09:58
Prof.dr. Ruxandra Ulmeanu
Prof.dr. Ruxandra Ulmeanu

Weekendul trecut au fost zeci de incendii în toată țara. În Ploiești se știe deja că a fost depășită de limita de poluare. Dar ce efecte reale are poluarea asupra sănătății oamenilor? Ce boli produce sau agravează ea? Ne va explica Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, într-un interviu care va fi transmis astăzi, de la ora 11.00, pe Facebook și Youtube DC MEDICAL. 

Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie, este medic primar pneumolog la Laboratorul de endoscopie bronșică de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din București.

Recent, Societatea Română de Pneumologie și Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) au organizat o conferință interdisciplinară despre alergii și pneumologie, specialiștii din cele două discipline recunoscând deschis problema poluării ca fiind declanșator, agravator, ba chiar și cauză pentru mai multe boli.

Ce boli cauzează sau agravează poluarea

Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu a vorbit în fața sutelor de specialiști prezenți la dezbateri despre rolul pe care poluarea îl are în declanșarea bolilor pulmonare, dintre care amintim de cancer pulmonar, BPOC (Boala Obstructivă Pulmonară Cronică) și astm.

Interviul care va fi transmis astăzi, de DC MEDICAL, la ora 11.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, a fost obținut cu câteva minute înainte de începerea dezbaterilor.

Vom afla de la cunoscutul specialist ce înseamnă exact polarea, cât de mici pot fi particulele nocive, ce boli pot provoca ele și dacă avem cum să ne ferim de așa ceva.

Iată interviul: 

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28