Prof.dr. Sarafoleanu: 10-12% dintre copii suferă de hipoacuzie. Tratamente

Adisa Codruț / 17 feb 2019 / 07:51
Băieții la pubertate se dezvoltă tot mai dereme
Băieții la pubertate se dezvoltă tot mai dereme

Prof.dr. Codruț Sarafoleanu a explicat la Academia de Sănătate ce se întâmplă cu singurul program național din sfera ORL, finanțat de Ministerul Sănătății: implanturile auditive.

Șeful clinicii ORL de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, Prof.dr. Codruț Sarafoleanu, care este și șeful Disciplinei ORL II la Facultatea de Medicină Dentară de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din Capitală. El a fost invitat luni la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL, unde a explicat de ce sunt atât de necesare implanturile auditive pentru copii, singurul program național din specialitatea ORL care este finanțat de Ministerul Sănătății.

De asemenea, el a mai vorbit despre progresele făcute în acest domeniu al medicinei, dar și despre numărul tot mai mare de copii care suferă de hipoacuzie.

„Domeniul implantelor auditive este un subiect foarte important pentru că procentul de copii cu hipoacuzii neurosenzoriale grave este foarte mare, undeva între 10 și 12%. Asta arată de la bun început că avem un impact social, economic foarte mare”, a spus el.

Implant auditiv, în cinci centre din România

Specialistul consideră că s-au făcut deja progrese în domeniu. „Sunt deja cinci centre în România, la București, Iași, Timișoara, Cluj Napoca, care fac deja implant cohlear foarte bine. Este singurul program național finanțat de Ministerul Sănătății pe specialitatea ORL. Mă bucur că, în calitate de președinte al Comisiei ORL, am reușit să aducem o bucurie acestor oameni, și anume faptul că putem schimba procesoarele la cinci ani și nu la 10 ani. Este un mare succes, pentru că, până la urmă, sunt niște procesoare care au, și ele, o durată de uzură și de viață”, a mai arătat el.

„Sperăm să reușim să convingem și în ideea implantării bilaterale, pentru că, până la urmă, auzul este stereo, deci la pacienții care sunt cofotici, adică nu au auz la nici o ureche, e bine ca și la protezarea auditivă să aibă implant bilateral”, a mai subliniat medicul.

Potrivit cifrelor, înte 100 și 150 de copii sunt supuși unei operații de implantare auditivă anual, în România.

Care sunt costurile actuale ale acestui procedeu și ce asistență specială necesită tinerii hipoacuzici, aflați în video: 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy