Prof. dr. Sebastian Ionescu: Corectarea tulburărilor de continență la copii

Steluța Indrei / 19 sep 2018 / 17:51

Prof. dr. Sebastian Ionescu, șeful clinicii de chirurgie pediatrică de la Spitalul Marie Curie, invitatul profesorului Irinel Popescu, la emisiunea „Academia de Sănătate”, de la DC Medical, vorbește despre tulburările de continență la copii, cu care se confruntă foarte mulți până la vârsta de 10 ani. Din păcate, mulți ajung târziu la medic.

„În lume există o societate pentru studiul tulburărilor de continență la copii și se ocupă de tulburările de continență pentru materiile fecale, tulburările de continență pentru urină, și reprezintă acea masă de oameni, nu numai cadre medicale, ci și părinți, și psihologi, industria farmacologică, toți ocupându-se de tratamentul continenței”, subliniază prof. dr. Sebastian Ionescu. 

Continența de urină reprezintă o afecțiune pe care toată lumea trebuie să o investigheze. „Din păcate, în România nu există o situație clară a acestor tulburări. Se pare că este, ceea ce regăsim și în țările din Europa, tulburări de continență urinară la copii în proporție între 10 și 12%. Dar se adresează tardiv medicului”, atrage atenția specialistul. 

Prof. dr. Sebastian Ionescu aduce în atenție o problemă serioasă. „Asistenta de uro-terapeută, care nu există în nomenclatorul de specialități, are un rol esențial în deprinderea unor micțiuni normale ale copilului. Familia trebuie educată ca să învețe copilul cum să micționeze”.

Tulburările de defecație la copil sunt extrem de variate. Constipația cronică, funcțională, care nu are întotdeauna o cauză organică, este întâlnită la peste 50-60% din copii până în vârsta de 10 ani, spune medicul. 

Află în video cum se tratează corect constipația la copil:

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25