Proiectul de lege privind certificatul verde, modificat: documentul nu v mai fi obligatoriu la muncă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Certificatul verde COVID ar putea fi obligatoriu. Foto: Pixabay
Certificatul verde COVID ar putea fi obligatoriu. Foto: Pixabay

Proiectul de lege întocmit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost modificat. A fost eliminată obligativitatea documentului la muncă.

Legea privind certificatul verde ar trebui adoptată până la sfârșitul anului, însă liderii coaliției nu s-au pus de acord cu obligativitatea documentului la muncă. Astfel, miercuri seara proiectul de lege a fost modificat, arată surse citate de Digi 24.

Informația a fost confirmată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru G4Media.ro, care a declarat că „eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Potrivit proiectului, angajații aveau la dispoziție 5 opțiuni – vaccinarea cu o doză, vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală, test antigen sau test PCR. Angajații nevaccinați ar primi gratuit 15 vouchere pentru a se testa.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus la Digi 24 sune că Certificatul COVID este un mijloc de control al pandemiei, de care este nevoie, având în vedere că urmează valul 5 și estimează că acest lucru se va întâmpla foarte repede, așteptându-se la o creștere a numărului de infectări peste doar o săptămână.

Potrivit unor surse însă, ministrul Sănătății nu este de acord cu această modificare. Urmează ca o decizie finală să se ia în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel