Purtarea a două măști protejează împotriva COVID-19 mai bine decât una? Iată ce spun experții

Încă nu putem renunța la mască  FOTO: pixabay
Încă nu putem renunța la mască FOTO: pixabay

Dublați masca, dublați protecția? Nu neaparat.

Potrivit celui mai recent rezumat științific de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a-ți acoperi fața cu o mască poate reduce riscul de infecție cu coronavirus cu peste 70%. Dacă purtarea unei măști de față oferă o protecție solidă, purtarea a două măști în același timp funcționează și mai bine? Unii oameni au început „dubla mascare” pentru a-și crește șansele de a nu se infecta cu COVID, iar tendința i-a făcut pe unii să se întrebe ce spune știința. Iată ce spun experții.

Purtarea a două măști: ceea ce știu acum experții

 

În acest moment, foarte puține date științifice indică orice beneficii sau dezavantaje ale purtării mai multor măști de față.

Un mic studiu abordează în mod direct avantajul purtării a două măști simultan, dar nu a fost încă evaluat de medici (ceea ce înseamnă că rezultatele nu ar trebui utilizate pentru a ghida medicii încă). În acest studiu, cercetătorii au descoperit că un „sandviș” cu două măști s-ar putea dovedi mai bun doar atunci când nu este disponibilă o mască suficient de bună.

„Purtarea a două măști ar putea fi o idee rezonabilă în momentul în care capacitatea de filtrare a măștilor nu este foarte puternică”, spune dr. Scott Segal, director al departamentului de Anestezie Wake Forest Baptist Health din Winston-Salem, Carolina de Nord.

Majoritatea studiilor au descoperit că mai multe straturi de pânză filtrează particulele virale mai bine decât un singur strat.

„Deși materialele pot fi de calitate mai slabă, mai multe straturi pot avea rezultate mai bune”, spune dr. Segal.

Purtarea a două măști funcționează în același mod

 

Combinarea a două straturi de material relativ ineficient poate avea rezultate mai bune împreună decât o singură mască de calitate slabă. În plus, purtarea unei măști chirurgicale sau de altă natură, relativ slabă, cu o mască de pânză peste poate crea o mască de tip „sandwich”, sugerează dr. Segal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel