Radiologie, Cluj: instalație nouă digitală, achiziționată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Radiologie
Radiologie

O instalație radiologică digitală nouă a fost achiziționată pentru Spitalul Clinic CF Cluj Napoca. Investiția a fost de 500.000 de lei.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a achiziţionat pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca o instalaţie radiologică digitală de mamografie, printr-o investiţie de 500.000 de lei.

"Preşedintele Consiliului, domnul Alin Tişe, consideră că achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie este mai mult decât necesară pentru creşterea calităţii actului medical în judeţul Cluj şi asigurarea standardelor europene din domeniu. Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obţinerea de imagini atât 2D cât şi 3D - tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generaţie ce poate fi utilizată atât în diagnosticul cât şi în screeningul mamar. Utilizarea mamografiei 3D creşte rata de detecţie a cancerului mamar, în special a celui invaziv şi scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiţionale în cazul rezultatelor fals pozitive", se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj, citat de agerpres.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni, care poate fi omis la mamografia digitală convenţională, şi reduce semnificativ rezultatele incerte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel