Radu Țincu, despre motivul pentru care se întârzie implementarea certificatului verde: Introducerea lui va afecta imaginea politicienilor

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Radu Țincu a explicat de ce este întârziată implementarea certificatului verde și cum ar ajuta acest lucru la reducerea numărului de îmbolnăviri.

Radu Țincu, medic primar ATI, a explicat la B1 TV că certificatul verde nu face altceva decât să crească gradul de siguranță sanitară a populației și să reducă numărul de îmbolnăviri și, implicit, numărul de pacienți care își pierd viața. Potrivit lui, nu este vorba de discriminare.

„Cu siguranță nu este vorba de o discriminare, însă, având în vedere că România are o rată foarte mică de vaccinare comparativ cu toate celelalte țări, introducerea certificatului verde va afecta imaginea oamenilor politici și acest lucru îi determină să întârzie implementarea acestei măsuri sanitare, însă măsura aceasta sanitară care a fost implementată în mai multe țări europene a avut efecte pozitive. În primul rând, rata de transmitere a virusului a fost scăzută după introducerea certificatului verde, iar procentul persoanelor care s-au vaccinat a fost unul ridicat. Avem exemplul Franței, care a înregistrat o creștere a numărului de pacienți care s-au imunizat după introducerea certificatului verde. Dincolo de toate aceste aspecte, certificatul nu face altceva decât să crească gradul de siguranță sanitară al populației și să reducă numărul de îmbolnăviri și, implicit, numărul de pacienți care își pierd viața”, a declarat medicul.

El a explicat că e nevoie de controale și spune că măsuri sanitare au existat în România, însă „implementarea lor în practică a fost una întârziată sau deficitară”.

„E nevoie și de așa ceva (de controale, n.r.), fără discuție, dar știm foarte bine că în pandemie nu am dus lipsă de măsuri legislative. Măsurile au fost adoptate, doar că implementarea lor în practică a fost una întârziată sau deficitară. E nevoie de verificarea acestor certificate, în primul rând prin controale ale Poliției pentru că doar Poliția este singura capabilă să realizeze verificarea identității persoanei respective, însă oamenii care folosesc certificate false trebuie să știe un lucru – că nici pe cei de la Guvern nu îi păcălesc sau nici pe polițiști, ei se păcălesc pe ei, iar atunci când se îmbolnăvesc de COVID-19 și ajung în spital, și dezvoltă forme severe de boală, sunt cei care suferă și care sunt în pericol să își piardă viața. Cred că ar trebui să gândim atunci când folosim un certificat verde (fals, n.r.) că acesta echivalează cu a trece pe culoarea roșie a semaforului – e posibil la un moment dat să te ciocnești de cineva și să îți pierzi viața”, a adăugat Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel