Raed Arafat: Astăzi au fost primite primele 10 oferte pentru termoscanere

Georgiana Ioniță / 26 feb 2020 / 15:16
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut, miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o conferință de presă referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID- 19).

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că au fost primite primele 10 oferte pentru termoscanere şi a afirmat că speră ca negocierile să fie finalizate până la sfârşitul zilei de miercuri.

Arafat a adăugat că sunt în continuare testate mai multe probe recoltate de la persoane care ar fi fost expuse la o posibilă contaminare şi a adresat rugămintea ca aceste cazuri "să nu devină o poveste de panică, până la finalizarea efectuării testelor".

El a rugat jurnaliştii să nu se apropie de persoanele care se află în carantină sau în izolare la domiciliu.

Arafat a atras atenţia asupra dezinformărilor pe această temă. El a adus în discuţie un ordin de ministru fals, care a fost trimis pe mai multe mijloace media, notează Agerpres. 

"Se pare că sunt oameni care elaborează aceste documente pentru a dezinforma şi pentru a induce panică. Îndemn oamenii să nu creadă aceste informaţii venite pe SMS, pe reţelele de socializare, până când nu se confirmă oficial de către grupul de lucru de la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", a mai spus Arafat.

El a mai precizat că o epidemie nu se poate declanşa în câteva ore, iar stocurile de materiale necesare activităţii medicilor pentru aceste cazuri sunt suficiente.

"Chiar dacă la un moment dat cineva se prezintă pozitiv, nu înseamnă că avem o epidemie în România. Aceasta nu se declanşează într-o oră", a afirmat Arafat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy