Raed Arafat: este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile

Angela Sabău / 04 ian 2021 / 10:34
Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat. Foto: Gov.ro

Raed Arafat a declarat că autoritățile se așteaptă la o creștere a cazurilor noi e infecții în următoarele săptămâni, însă totul depinde de cât de controlabilă va fi. 

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre o nouă posibilă creștere a numărului de cazuri în perioada următoare. 

„Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. Cert este că o mare parte din populație a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.
Sper să controlăm această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să reușim să o menținem așa și să nu vedem din nou creșterea acestei presiuni și impactul acesteia”, a spus Raed Arafat.
Potrivit șefului DSU, deși avem o ușoară scădere a cazurilor noi, nu putem vorbi de o scădere masivă a pacienților din ATI.
”Faptul că avem o scădere a numărului cazurilor, o scădere mică, nu putem să spunem că este o scădere masivă a numărului cazurilor din terapie intensivă și din spitale, arată totuși că măsurile care s-au luat în ultima perioadă – masca universală, carantinările locale, zonale – au avut efectul lor, au dus la o scădere. Din nou, depinde de noi cum va fi această scădere, dacă va fi după ea o creștere controlabilă sau nu, paralel cu acțiunea de vaccinare.
Cel mai important lucru este păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate și să nu intrăm în zonele aglomerate - , iar pe partea cealaltă, cui îi vine rândul, să se vaccineze”, a declarat Arafat la B1.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy