Raed Arafat: este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile

Angela Sabău |
Data publicării:
Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat. Foto: Gov.ro

Raed Arafat a declarat că autoritățile se așteaptă la o creștere a cazurilor noi e infecții în următoarele săptămâni, însă totul depinde de cât de controlabilă va fi. 

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre o nouă posibilă creștere a numărului de cazuri în perioada următoare. 

„Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. Cert este că o mare parte din populație a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.
Sper să controlăm această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să reușim să o menținem așa și să nu vedem din nou creșterea acestei presiuni și impactul acesteia”, a spus Raed Arafat.
Potrivit șefului DSU, deși avem o ușoară scădere a cazurilor noi, nu putem vorbi de o scădere masivă a pacienților din ATI.
”Faptul că avem o scădere a numărului cazurilor, o scădere mică, nu putem să spunem că este o scădere masivă a numărului cazurilor din terapie intensivă și din spitale, arată totuși că măsurile care s-au luat în ultima perioadă – masca universală, carantinările locale, zonale – au avut efectul lor, au dus la o scădere. Din nou, depinde de noi cum va fi această scădere, dacă va fi după ea o creștere controlabilă sau nu, paralel cu acțiunea de vaccinare.
Cel mai important lucru este păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate și să nu intrăm în zonele aglomerate - , iar pe partea cealaltă, cui îi vine rândul, să se vaccineze”, a declarat Arafat la B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel