Raed Arafat, lumină în cazul mărțișoarelor de 1 martie: o să dăm, dar o să respectăm regulile

DCMedical Team / 26 feb 2021 / 21:14
Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat și Theo Trandafirescu au vorbit despre tradiția de a dărui mărțișoare  flori de 1 martie. Cei doi spun că e nevoie doar de respectarea unor reguli simple.

Raed Arafat și medicul american de origine română, Theo Trandafirescu, au adus „lumină” în controversele legate de dăruirea tradiționalelor mărțișoare și flori de 1 martie. 
„E o chestiune pe care toată lumea o să facă, indiferent de ce spunem noi. O să dăm (mărțișoare) dar o să respectăm și regulile. Dăm, păstrând distanța și purtând masca, dacă este vorba de persoane din afara familiei. Dacă este din familie (persoana căreia i se oferă, n.r.), este cu totul altceva.
Dacă este vorba de persoane dragi, dar din afara familiei, cărora vrem să le dăm un mărțișor, o floare, deși este perioada asta: da, dacă respectăm anumite reguli. Am zis că este o tradiție pe care o putem păstra și în pandemie, respectând anumite reguli de bază”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI, la Antena 3.
„Cu anumite restricții, cred că se pot da. Conexiunile umane, emoționale, nu-și dorește nimeni să le restrângă. Dar sănătatea este prioritară. Nu poți avea emoție dacă n-ai sănătate”, a spus Theo Trandafirescu în aceeași emisiune.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy