Raed Arafat, noi precizări referitoare la deschiderea teraselor în pandemie

Angela Sabău |
Data publicării:
Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat. Foto: Gov.ro

Raed Arafat a făcut noi precizări cu privire la funcționarea teraselor și a celor închise cu panouri de sticlă.  

Potrivit legii (care interzice și fumatul), este considrat spațiu închis locul care are un coperiș și doi pereți. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că terasele închise cu sticlă sau alte materiale, devin spații închise și se aplică regulile spațiilor închise.
Raed Arafat a clarificat ce se poate înțelege prinr-un spațiu deschis, având în vedere că operatorii au încercat până acum să fenteze reglementările în vigoare și să acopere terasele cu panouri din sticlă sau alte materiale. Potrivit secretarului de stat, în aceste situații terasele devin spații închise și se aplică regulile specifice: „A mai fost introdusă o clarificare, ce intelegem prin terase. Ați observat poate în ultima perioadă, cu temperaturile care au început să scadă, unele terase, chiar dacă ele sunt în afara sațiului închis al unui restaurant au devenit și ele închise.
Deci s-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura, dar ele devin spații închise. Astfel, definirea clară încât acelea care se încadrează în definiția spațiilor închise din Legea 349 din 2002, un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare.Orice spațiu care are o astfel de descriere se tratează ca spațiu închis. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, după incidențe care r, a spus el, citat de B1.
Discuția în contradictoriu a apărut după ce proprietarul unei terase a postat pe Internet un filmuleț în care un echipaj al poliției constată că terasa este spațiu închis, în timp ce omul spune că este vorba de un acoperiș și patru stâlpi, neavând pereți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel