Raed Arafat, previziuni ÎNFIORĂTOARE. Peste 10 zile, posibil și 7.000 de infectări pe zi în România.

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că în acest moment, dacă nu respectm regulile, este posibil să ajungem în acest scenariu înfiorător. mai mult, ca să facă los în  spitale, e posibil ca autoritățile să folosească și paturile ATI destinate pacienților non-COVID. 

Pornind de la ce s-a întâmplat în ultimele zece zile, când practic s-a dublat numărul cazurilor, este posibl ca peste încă zece să asistăm la același fenomen, a recunoscut seretarul de stat Raed Arafat. Singura speranță este ca măsurile de protecție impuse să fie respectate, a arătat demnitarul.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii și va continua în același trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a explicat doctorul Raed Arafat, la Antena 3. 

Pacienții non-COVID ar putea rămâne fără paturi ATI

Creșterea numărului de cazuri va pune o presiune uriașă pe spitale și pe cadrele medicale. Iar pentru a face loc pacienților COVID, s-ar putea ca autoritățile să decidă să aloce din paturile ATI folosite pentru pacienții cu alte boli, alt scenariu dramatic. 

„Ocuparea paturilor ATI va crește, cu cât numărul cazurilor va crește. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile COVID care nu necesită intubație, ventilație, pot fi monitorizate în alte secții, eliberând locuri și lăsând bonavii care sunt mai ușor acasă (..) O altă metodă de lucru este creșterea capacității, mai departe, lucru care la Mureș se face, mai creștem cu 20 de patru în următoarele săptămâni. Aradul a cerut ventilatoare pentru suplimentarea paturilor. Dar mai e soluția să folosim încă o parte din paturile care sunt folosite în îngrijirile curente. Mai este un număr de paturi care este folosit pentru urgențe și pentru îngrijirile curente, post operator. Acolo putem intra, să alocăm paturi temporar pentru cazurile COVID. Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană”, a adăugat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel