Raed Arafat: Soluţia de a deschide şcoala este un lucru normal; foarte important rămâne portul măştii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a declarat că deschiderea școlilor cu prezență fizică este firească, însă rămâne foarte importantă purtarea măștii și măsurile de protecție.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că prezenţa fizică în școli este o soluție normală, dar a subliniat că este foarte importantă respectarea măsurii privind portul măştii, atât de către elevi, cât şi de către profesori, pentru a limita semnificativ riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Declarațiile vin după ce a fost întrebat cum vede scenariul elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei privind funcţionarea şcolilor în format fizic până la o rată de incidenţă a infectărilor de 6 la mie.

"Deci acest scenariu a fost discutat la mai multe întâlniri la care am participat, deci aici pot să spun că au fost discuţiile respective, cu participarea şi a doamnei ministru al Sănătăţii, a domnului ministru al Educaţiei şi a premierului. Deci, la acest moment, soluţia de a deschide şcoala şi de a porni respectând anumite reguli de protecţie sanitară, şi poate cea mai importantă rămâne masca, cred că este un lucru normal, pentru că nu poţi să ţii şcoala închisă tot timpul. S-a dat prioritate şcolilor ca să se deschidă, dar, bineînţeles, cu anumite ajustări poate pe anumite situaţii, dacă o să apară incidenţa mare pe alte aspecte ", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a mai precizat că fiecare caz va fi evaluat individual.

"Aici intră şi subiectul dacă se îmbolnăvesc unii copii într-o clasă, clasa respectivă ce se întâmplă cu ea? Dacă într-o şcoală sunt mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit în mai multe clase, care va fi scenariul ? Deci scenariul... asta nu este un scenariu indiferent de ce se întâmplă în şcoala respectivă, ci este un scenariu care zice că rămân fizic până la şase la mie, dar, bineînţeles, vor fi unele reguli, dar aici las colegii de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să le anunţe", a spus Arafat, citează Agerpres. De asemenea, şeful DSU a subliniat că respectarea regulii privind portul măştii în şcoli reprezintă un element foarte important.

"Din analizele pe care le-am văzut şi în alte ţări care (...) au şcolile deschise, rămâne poate cea mai eficientă măsură în această situaţie, masca. Şi de aici, dacă se poartă masca, dacă se respectă portul măştii, şansa de transmitere în şcoală este foarte mică şi există chiar cifre date pe care le-am citit recent, nu vreau să dau o cifră greşită, care arată diferenţa între dacă nu se poartă masca şi se poartă masca, care ar fi infectarea în cadrul şcolii şi unde infectarea s-ar reduce semnificativ dacă portul măştii se respectă şi la nivelul profesorilor şi la nivelul elevilor", a declarat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel