Raed Arafat: Toate paturile ATI din București, ocupate. Familiile refuză transferul pacienților în afara Capitalei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat explicat că toate paturile ATI dedicate pacienților COVID-19 din București sunt ocupate și că atunci când se găsesc locuri libre pentru pacienți în spitale din alte orașe din țară, familiile refuză transferul. 

„Când găsim locuri în afara Bucureștiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienților, chiar dacă ei sunt la Unitățile de Primiri Urgență și nu avem loc pentru ei. Încercăm să convingem familiile că e în binele pacientului să ajungă într-o secție de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgență la București'', a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Astăzi, la prând, doi pacienți infectați cu coronavirus în stare gravă, au fost transportați cu un elicopter militar, de la București la Sibiu. De altfel, numărul românilor care luptă pentru viață, la Terapie Intensivă rămâne ridicat: 1.289 duminică, 13 decembrie. 

„La București, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienți care sunt în Unitățile de Primiri Urgențe, unde se asigură și ventilația, dar bineînțeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte județe. Ați văzut, astăzi, doi pacienți au plecat către Sibiu.

Acum câteva zile, am trimis mai mulți pacienți în mai multe județe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoșani, în mod deosebit, dar ne confruntăm și cu o situație care trebue să o spun, și anume, când găsim locuri în afara Bucureștiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienților, chiar dacă pacienții sunt la Unitățile de Primiri Urgență și nu avem loc pentru ei. (...) Bineînțeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient”, a spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel