Rafila, despre medicii rezidenți: Trebuie asigurate condiţii de dezvoltare profesională

Medic
Medic

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este important să fie asigurate condiţii de dezvoltare profesională pentru medicii rezidenţi, astfel încât aceştia să urmeze ulterior un parcurs profesional în ţară.

Precizările au fost făcute cu ocazia începerii procesului de alegere a locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire pentru rezidenţii care au promovat concursul de Rezidenţiat din data de 21 noiembrie. Alături de Alexandru Rafila s-a aflat şi prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila''.

"Lucrul acesta ne preocupă în cea mai mare măsură - asigurarea condiţiilor de dezvoltare profesională a medicilor rezidenţi, încât să dobândească cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru practicarea unei profesii de bună calitate pe de o parte. Şi trebuie să ne asigurăm că, în continuare, pot urma un parcurs profesional - sigur, lucrul acesta nu se rezolvă peste noapte -, dar este important să urmeze un parcurs profesional în România. Pentru asta nu sunt suficiente doar recompensele salariale, ci trebuie să le asigurăm un confort, încât să poată să îşi desfăşoare şi în România, la fel ca în alte ţări din UE, profesia", a declarat duminică Rafila.

Ministrul a subliniat importanţa accesului universal la servicii de sănătate de bună calitate pentru cetăţenii din România, indiferent de mediul de provenienţă.

"Toţi trebuie să aibă acces la servicii de bună calitate, iar succesul în pregătirea acestor rezidenţi, din acest an, din anii viitori, va fi atunci când ei vor putea să profeseze în instituţiile de sănătate din România şi să ofere populaţiei servicii de bună calitate", a spus Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii informa pe 26 noiembrie că locurile alocate în urma concursului de Rezidenţiat vor fi suplimentate cu 418 posturi pentru domeniul medicină.

"Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi. Am suplimentat locurile în specialităţile deficitare (anestezie, terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităţilor de medicină şi farmacie", a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0