Rafila, despre valul doi al pandemiei COVID-19: „Important e să fie o creștere rezonabilă, să nu depășească 10-20%”

Dana Lascu |
Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Prof dr Alexandru Rafila se așteaptă ca numărul de cazuri de Covid-19 să crească în mod constant acum, după redeschiderea școlilor, la fel cum a crescut și după reluarea activităților la 1 septembrie.

Prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României în boardul OMS, spune că cifrele anunțate în bilanțul zilnic respectă un tipar care se repetă de la o săptămână la alta.

„Sunt cifre similare cu cele de săptămâna trecută, chiar și zilele coincid - recordul de miercurea trecută s-a repetat miercurea aceasta (ieri, n.r.). Impactul reluării activității de la începutul lunii septembrie a existat, a fost o creștere de 20% față de perioada similară anterioară”, a explicat Alexandru Rafila pentru Digi24 evoluția numărului de cazuri de coronavirus.

El a observat că în timp ce alte țări ase confruntă cu un un al doilea val al pandemiei, după acalmia din vară, în România numărul cazurilor a crescut constant. 

„Țările din vestul Europei sunt în valul al doilea, la ei e creștere față de acalmia din vară. Totuși, noi nu avut această acalmie, noi în vară am avut mai multe cazuri decât ei. Începând de la 1 iulie, la noi a fost o evoluție crescătoare care nu s-a oprit nici acum. Aștept cu interes profesional și îngrijorare rezultatele viitoare, după deschiderea școlilor. (...)Important e să fie o creștere rezonabilă, să păstrăm o creștere de 10-20% față de situația actuală. Mă aștept să continue trendul de creștere în secțiile ATI, care au ajuns la 500 de cazuri. Gradul de ocupare a paturilor ATI e de 50%. Să vedem dacă se ajunge ca în unele zone aceste secții să fie suprasolicitate”, a arătat prof dr Alexandru Rafila la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel