Reacțiile severe la vaccin. Explicațiile unui medic: în toată cariera mea nu am văzut...

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, a vorbit despre reacțiile severe la vaccin.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti şi membră a Grupului de Vaccinologie a explicat ce sunt reacțiile severe la vaccin. Specialistul spune că nu au nicio legătură micile înroşiri, inflamaţii sau mâncărimi care pot apărea la unii. Ea a precizat că în toată cariera ei de medic nu a văzut niciodată vreo reacţie de tip şoc anafilactic la vaccin și că dintre zecile de mii de voluntari testaţi pentru validarea vaccinului Pfizer-BioNTech, doar trei au avut reacţii severe la vaccin.
„Avem două persoane care au făcut reacţii alergice severe de tip anafilaxie în Marea Britanie şi o persoană în SUA. Asta nu e deloc un număr mare. Este exact procentul de persoane alergice care sunt în populaţie, fără să fie neapărat vaccinate”, a declarat medicul.

De asemenea, medicul a mai precizat că reacțiile alergice apar în doar câteva minute d ela administrare,când pacientul este încă sub supravegerea echipei medicale. 

„Reacția alergică apare la scurt timp, în primele 15 minute care sunt prevăzute pentru ca pacientul să fie supravegheat. Pe de altă parte, să știți că sunt extrem de rare. Eu, în 26 de ani de carieră nu am văzut niciodată o reacție anafilactică”, a spus medicul la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel