Situaţiile în care medicii pot să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii - reglementate printr-un proiect adoptat de Senat

DCMedical Team |
Data publicării:
Medici
Medici

Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege care vizează reglementarea cadrului general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă.

Potrivit iniţiatorului, "personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii".

Proiectul de act normativ prevede că "asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii", citează Agerpres.

Propunerea pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel