Regulile de înmormântare în cazul morților de COVID, SCHIMBATE!

Dana Lascu / 28 Martie 2021 / 15:27
Decese
Decese

Regulile la înmormântare în cazul bolnavilor COVID-19 se vor schimba în perioada următoare, înainte de Paște, a anunțat Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Pacientul COVID va avea dreptul să cheme preotul la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, și nu pus gol în saci de plastic. De asemenea, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiția și cultul religios, a precizat Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte, la Antena3. 

„Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, în perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistență religioasă, adică poate veni preotul la spital.

Decedatul va putea fi îmbrăcat, nu ca acum pus în saci de plastic, iar sicriul se va putea depune în capelă.

Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, se va respecta tradiția și ritualul fiecărui cult religios, iar incinerarea sau înmormântarea se va face cu sicriul sigilat”, a precizat Victor Opaschi.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy