Regulile de înmormântare în cazul morților de COVID, SCHIMBATE!

Dana Lascu |
Data publicării:
Cruce
Cruce

Regulile la înmormântare în cazul bolnavilor COVID-19 se vor schimba în perioada următoare, înainte de Paște, a anunțat Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Pacientul COVID va avea dreptul să cheme preotul la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, și nu pus gol în saci de plastic. De asemenea, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiția și cultul religios, a precizat Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte, la Antena3. 

„Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, în perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistență religioasă, adică poate veni preotul la spital.

Decedatul va putea fi îmbrăcat, nu ca acum pus în saci de plastic, iar sicriul se va putea depune în capelă.

Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, se va respecta tradiția și ritualul fiecărui cult religios, iar incinerarea sau înmormântarea se va face cu sicriul sigilat”, a precizat Victor Opaschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel