Robot pe post de asistent medical. Află care este primul spital care îl folosește

Moxi este un robot asistent medical care lucrează în spital și îndeplinește anumite sarcini de rutină în îngrijirea pacienților. Spitalul presbiterian din Dallas este primul care a implementat lucrul împreună cu robotul, așa că asistenții medicali, angajați ai unității sanitare, au îmbrățișat prezența robotului după o lună de teste pilot.

Robotul a lucrat cu personalul clinic al secției de neurologie, fiind conceput să ajute la îndeplinirea sarcinilor de rutină într-un cadru clinic și oferind astfel mai mult timp asistenților și personalului să se concentreze asupra îngrijirii pacienților.

,,Moxi e un coechipier. Este aici pentru a ne scuti, de fapt, de o parte din sarcinile care pun presiune pe noi și care ne consumă toată ziua, ne ia din timpul nostru alocat pacienților", a spus Joshua Tippy, asistent manager la spitalul din Dallas.

Moxi, proiectat de Diligent Robotics, este un robot inteligent social care folosește cartografiere, senzori autonomi pentru a înțelege lucrurile și are un braț flexibil pentru a naviga și a se deplasa rapid și eficient, pentru a finaliza sarcinile fără asistență. În timpul programului pilot care a durat o lună, spitalul a folosit Moxi pentru a ajuta la depozitare, pentru a îndepărta lenjeria murdară din saloanele pacienților și pentru a lua mostre la laborator.

O asistentă medicală a estimat că aceste sarcini consumă în mod obișnuit aproximativ 30% din timpul acordat pacienților. Cu Moxi în jur, asistenții nu trebuie să îndeplinească sarcini cum ar fi ducerea unei pături suplimentare unui pacient, deoarece robotul o poate face pentru ei.

Spitalul speră că Moxi le va oferi o mai bună cunoaștere a modului în care asistentele medicale își petrec timpul și cât de mult din acel timp poate fi petrecut cu pacienții, informează AI in Healtcare.com.

,,A fost uimitor să implementăm în spital un robot de asistență medicală, care ar putea fi viitorul", a declarat Stefanie Beavers, directorul de asistență în neuroștiințe la spitalul din Dallas

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto dezvoltă în prezent "creierul" unui robot care va contribui la reducerea timpilor de așteptare în camerele de urgență în spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel