Rola de spumă: 5 beneficii nebănuite asupra corpului

Angela Sabău |
Data publicării:
Rola de spumă    Sursa foto: lindsaymontgomery.com
Rola de spumă Sursa foto: lindsaymontgomery.com

Folosirea unei role de spumă pentru masarea corpului are mai multe efecte benefice pentru organism. Iată cinci dintre cele mai importante.

Pe măsură ce îmbătrânim, durerile musculare, rigiditatea și disconfortul pot deveni mai mult un lucru obișnuit.

În mod similar, după un antrenament intens, mușchii noștri pot deveni rigizi și dureroși - mai ales dacă este prima dată când facem mișcare supă multă vreme. Deși acest lucru este natural, este uneori destul de incomod. Și poate fi chiar dureros.

Rolele de spumă (foam roller) au un efect excelent de a ameliora mușchii contractați și tensiunea pentru a vă ajuta să vă puneți din nou pe picioare.

Folosirea unei role de spumă este o tehnică de eliberare auto-miofascială (SMR), care este o formă de auto-masaj care ajută la eliberarea tensiunii și a punctelor de durere în mușchi și articulații.

Durerile musculare provin adesea din fascia. Aceasta este o rețea de țesut care apare în întregul corp. Conectează și înconjoară toate organele și are nervi care îl fac sensibil. Când este stresat, se strânge, provocând durere și tensiune.

Rolele de spumă erau utilizate anterior exclusiv de sportivi, antrenori și terapeuți. Dar astăzi pot ajuta oamenii de toate dimensiunile și vârstele să-și elibereze durerile și disconfortul.

Cele mai bune 5 beneficii ale rolei de spumă

1. Rolele de spumă pot ajuta la reducerea durerilor musculare

Un studiu a constatat că folosirea rolei de spumă poate atenua oboseala musculară și durerea după exerciții intense, ajutând la întârzierea durerii musculare și la îmbunătățirea nivelului de performanță.

Utilizarea rolei de spumă poate crea uneori disconfort atunci când e utilizată, dar acest lucru se datorează faptului că masajul separă și relaxează mușchiul, reducând punctele de durere pe termen lung.

2. Rolele de spumă pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui

Utilizarea lor poate contribui la creșterea fluxului de sânge și a circulației către țesuturile moi ale corpului. Acest lucru poate spori flexibilitatea și gama de mișcare, atunci când rola de spumă este utilizată ca parte a unei rutine obișnuite.

Masajul îmbunătățește în mod natural circulația sângelui în artere, vene și capilare prin împingerea sângelui în toate căile corpului. Rezultatul este că fluxul normal de sânge reia imediat ce oprește presiunea din masaj. De asemenea, toxinele sunt expulzate prin corp după ce elementele limfatice ale corpului primesc stimulare.

Aceste toxine sunt alungate din corp prin transpirație, urinare și defecare.

3. Rolele de spumă pot ajuta la descompunerea nodurilor musculare

Majoritatea oamenilor suferă din când în când de noduri musculare incomode. Nodurile musculare sunt puncte declanșatoare miofasciale. Deși se simt ca niște bile sub piele, ele sunt de fapt țesut muscular strâns contractat, care este prins într-un spasm izolat.

După ce rola de spumă a fost rulată pe nodurile de pe gambe sau de pe spate, este posibil să observați că disconfortul se calmează pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea rolei relaxează zonele de tensiune și poate ajuta la prevenirea spasmelor.

Noduri mai dureroase și mai mari pot necesita masaje zilnice pentru a ușura disconfortul.

4. Rolele de spumă pot ajuta la prevenirea leziunilor musculare și pot ajuta la reducerea riscului de rănire

În timpul unui antrenament, mușchii sunt supuși unui stres și crește riscul de rupere a fibrelor, astfel încât aceștia să poată crește și să devină mai puternici și mai mari.

Din păcate, acest lucru înseamnă că leziunile sunt frecvente. Acestea apar mai ales atunci când fibrele au fost suprasolicitate și au fost deteriorate sau rupte.

Rolele de spumă pot ajuta la țintirea zonelor cu cea mai mare tensiune și rup nodurile musculare pentru a preveni formarea sau agravarea leziunilor.

5. Rolele din spumă pot ajuta la relaxare

Mulți oameni consideră că adăugarea unor exerciții cu role de spumă în rutina zilnică îi ajută să se relaxeze. Punctele dureroase ale mușchilor provoacă stres și disconfort. De asemenea, rareori se îmbunătățesc de la sine.

Tratarea cauzei acestui disconfort îi poate ajuta pe oameni să se simtă mai bine. Rolele de spumă ajută la diminuarea sursei problemei și stimulează ușurarea și relaxarea. De asemenea, încurajează oamenii să încetinească și să-și ia cinci minute pentru a se concentra asupra lor, eliberând tensiunea mentală, precum și rigiditatea fizică în corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel