Românii care vor fi primii la vaccinul anti-COVID-19

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Flacoane   FOTO: pixabay
Flacoane FOTO: pixabay

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că trebuie stabilită o strategie de vaccinare privind COVID-19. 

Invitat la Interviurile Dc Medical, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că trebuie stabilită o strategie de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Primii care îl vor primi vor fi categoriile de risc - bolnavii cronici și cei cu risc ocupațional.

”Vaccinul trebuie administrat celor mai vulnerabili din punct de vedere biologic. În această categorie vorbim de vârstnici, oamenii cu boli cronice, care au o imunitate mai scăzută. Vorbim de oamenii care au un risc ocupațional, cum ar fi medicii. Ne uităm pe statisticile pe care le avem în România. Vedem că au fost momente când 1 din 10 - 12 persoane infectate venea din rândul personalului medical. Ce înseamnă acest lucru? Prin natura profesiei sunt mult mai expuși și se infectează mai repede”, a afirmat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel