Românii care vor fi primii la vaccinul anti-COVID-19

Florina Pop / 30 aug 2020 / 18:51
EXCLUSIV
Flacoane   FOTO: pixabay
Flacoane FOTO: pixabay

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că trebuie stabilită o strategie de vaccinare privind COVID-19. 

Invitat la Interviurile Dc Medical, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că trebuie stabilită o strategie de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Primii care îl vor primi vor fi categoriile de risc - bolnavii cronici și cei cu risc ocupațional.

”Vaccinul trebuie administrat celor mai vulnerabili din punct de vedere biologic. În această categorie vorbim de vârstnici, oamenii cu boli cronice, care au o imunitate mai scăzută. Vorbim de oamenii care au un risc ocupațional, cum ar fi medicii. Ne uităm pe statisticile pe care le avem în România. Vedem că au fost momente când 1 din 10 - 12 persoane infectate venea din rândul personalului medical. Ce înseamnă acest lucru? Prin natura profesiei sunt mult mai expuși și se infectează mai repede”, a afirmat secretarul de stat.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy