Câte doze de vaccin anti-COVID-19 a cerut România UE

Florina Pop / 30 aug 2020 / 17:59
EXCLUSIV
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat la Interviurile DC Medical că statul român a cerut UE doze de vaccin anti-COVID-19 pentru peste 10 milioane de persoane.

Invitat la Interviurile DC Medical, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că 6 grupuri de cercetători dintre cele 200 care lucrează la un vaccin anti-COVID-19 se află într-un stadiul trei de studii clinice.

”Vorbim de un număr limitat de grupe de cercetători care au ajuns într-un stadiu avansat pentru o nevoie globală. Pentru a-și spori șansele de a obține înțelegeri și deal-uri cât mai bune cu toate aceste companii, Uniunea Europeană a luat decizia de a acționa sinergic, ca o echipă, în discuțiile și negocierile cu toate companiile producătoare. (...) Fiecare stat membru a transmis un necesar, o strategie de vaccinare și un necesar pentru vaccinul anti-COVID-19. România, așa cum știm, a transmis un necesar de 10,7 milioane de doze, afirmă Andrei Baciu.

Cifra amintită include doze complete pentru 10,7 milioane de români, doza inițială și rapel.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy