Rujeolă, 12 cazuri noi. Total epidemie: 15.379 de cazuri și 59 de decese

Dana Lascu / 05 oct 2018 / 17:33
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor care erau prea mici pentru a putea fi vaccinati. foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor care erau prea mici pentru a putea fi vaccinati. foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H

După doi ani și jumătate de epidemie, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 05.10.2018 este de 15.379, dintre care 59 de persoane au decedat, conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În ultima săptămână (în perioada 01.10. – 05.10.2018) au fost raportate încă 12 cazuri nou confirmate în 5 județe și în municipiul București.

Ele au fost înregistrate în: Botoşani - 7, Bihor, Bucureşti, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman - câte un caz.

Cazurile se confirmă în trei săptămâni

Cazurile de rujeolă care sunt raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni. Confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, atrag atenția specialiștii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

De la începutul epidemiei, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac boala una ajunge să aibă nevoie de spitalizare, iar o persoană infectată, dă boala, la rândul ei, altor 20. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23