S-a decis: când începe școala, declarația momentului

Angela Sabău |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Premierul Ludovic Orban a anunțat când va începe anul școlar și în ce condiții. El a prezentat mai multe scenarii.

Școlile din România vor începe pe 14 septembrie, după cum a anunțat Ludovic Orban, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
El a mai menționat că. În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală, vor fi stabilite condiții speciale. 
Premierul a prezentat trei scenarii posibile pentru deschiderea școlilor:
1. Acolo unde nu există riscuri mari de infectare, elevii vor merge la școală ca în mod obișnuit, însă vor fi nevoiți să poarte masca de protecție. Toate școlile vor fi dotate cu dezinfectanți pe care profesorii și elevii îi vor putea folosi. 
2. În alte cazuri, se va decide ca jumătate din elevii unei clase să fie prezenți fizic la cursuri, iar cealaltă jumătate să studieze de acasă.
3. În cazul unui risc mare de infectare, școala va începe online, iar autoritățile se vor asigura că toate școlile au acces la internet pentru a putea face posibilă aplicarea acestui scenariu, notează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel