Sâmburele de avocado, posibil medicament antiinflamator

Dana Lascu |
Data publicării:
Sâmburele de avocado, aruncat până acum la gunoi, ar putea fi sursa unui nou medicament
Sâmburele de avocado, aruncat până acum la gunoi, ar putea fi sursa unui nou medicament

Un extract din sâmburele de avocado gândit inițial ca un colorant alimentar natural, are de fapt proprietăți antiinflamatorii și ar putea fi transformat în medicamente sau suplimente contra cancerului sau a bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii de la Penn State au dezvoltat extractul din sâmburele de avocado, în ultimul deceniu, ca un colorant alimentar natural și nu se știe dacă respectivul compus (care dă o culoarea portocalie vibrantă alimentelor) joacă un rol în capacitatea de a inhiba producția de mediatori proinflamatorii, a remarcat Joshua Lambert, profesor asociat de știința alimentelor.

Pentru a determina proprietățile antiinflamatorii ale extractului din sâmburele de avocado, cercetătorii au folosit modele de culturi celulare și enzime care sunt importante în răspunsul imun și în boli inflamatorii. O clasă de celule imune numite macrofage a fost cultivată în vase Petri și activată cu un stimul pro-inflamator în prezența sau absența extractului de sâmburi de avocado. Cercetătorii au măsurat, apoi, producția de mediatori proinflamatorii importanți și căile de semnalizare în celule după tratamentul cu extract.

„Următorul pas, înainte de a putea trage concluzii suplimentare cu privire la activitatea antiinflamatorie a acestui extract de sâmburi avocado, va fi de a proiecta studii pe animale", a spus Lambert, co-director al Centrul Penn State pentru plante și ciuperci, Alimente pentru Sănătate. „De exemplu, ne putem uita la un model de șoarece cu colită ulcerativă pentru a vedea dacă este capabil să reducă inflamația".

Ar putea fi util în cancerm boli cardiovasculare și multe altele

Lambert consideră că studiul pune bazele unei cercetări mai ample, deoarece oferă dovezi că există compuși bioactivi în sâmburii avocado care au activitate antiinflamatoare.

„Nivelul de activitate pe care îl vedem din extract este foarte bun", a spus el. „Am văzut activitate inhibitorie la concentrații în gama joasă de microgram-per-mililitru, care este o suma acceptabilă de activitate pentru a justifica studii suplimentare".

Descoperirea ar putea fi importantă deoarece cancerul, bolile cardiovasculare, artrita, colita și multe alte afecțiuni mai grave sunt asociate cu inflamația cronică, a explicat Lambert, al cărui grup de cercetare din Colegiul de Științe Agricole a efectuat studiul. El a subliniat că aceste concluzii, publicate recent în jurnalul Progresele în tehnologia alimentară și științele nutriționale (Advances In Food Technology and Nutritional Sciences), sunt deosebit de încurajatoare, deoarece sâmburii de avocado sunt aruncați în prezent la gunoi.

Considerat gunoi, ar putea fi sursă pentru medicamente

„Dacă va fi rentabil pentru cultivatorii de avocado sau procesatorii de avocado, acest lucru ar fi un beneficiu", a spus el.

„Și dacă putem reduce cantitatea de material care ajunge în depozitele de deșeuri, ar fi un lucru bun, având în vedere cantitatea imensă de avocado consumată. Acest lucru este încurajator deoarece există deja o piață pentru alte surse de compuși bioactivi, cum ar fi cacaoa și ceaiul verde - în timp ce sâmburii de avocado sunt, în esență, considerați a fi gunoi".

Cercetătorii au depus o cerere de brevet pentru utilizarea extractului ca aditiv pentru culoarea alimentelor. În 2016, Lambert, Ziegler și doi parteneri au înființat o companie, Persea Naturals, pentru a dezvolta colorantul. Identificarea activității biologice potențial benefică, dacă este confirmată în studiile ulterioare, poate adăuga valoare extractului și poate oferi căi suplimentare de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel