Sănătatea rușilor, amenințată de poluarea provenită din incendiile forestiere

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aer poluat
Aer poluat

Poluarea cauzată de incendiile forestiere din Rusia pune în pericol mai multe localități din zona Iacuția. Fumul a parcurs mii de kilometri către Mongolia.

Incendiile forestiere devastatoare din Rusia pun tot mai mult în pericol sănătatea locuitorilor. În regiunea Iacuţia din nordul Siberiei concentraţia maximă permisă de substanţe nocive din aer a fost depăşită de 20 de ori în unele cazuri, a raportat vineri postul de radio Ecoul Moscovei, citând cifre oficiale. Potrivit raportului, limita normală în cazul a opt dintre cei 16 poluanţi testaţi, precum monoxidul de carbon şi dioxidul de sulf, a fost depăşită.

Satele şi oraşele din regiune au fost învăluite în fum timp de mai multe zile. Zborurile au fost anulate şi au avut întârzieri pe aeroportul din Iakuţk, capitala regiunii Iacuţia, din cauza vizibilităţii reduse. Fumul a parcurs deja mii de kilometri către Munţii Urali şi Mongolia, iar smogul a ajuns chiar în Kazahstan. Nu este exclus ca fumul să ajungă la Moscova dacă incendiile vor continua să ardă. Iakuţk se află la circa 4.800 de kilometri de capitala Rusiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi dublarea eforturilor pentru controlarea incendiilor din Iacuţia, unde situaţia continuă să se agraveze, peste opt milioane de hectare de păduri fiind distruse de flăcări. Presa locală a raportat că în prezent 14 sate sunt ameninţate de flăcări. Avioanele de stingere a incendiilor au aruncat tone de apă, în timp ce multe sate au rămas în întuneric din cauza întreruperilor de electricitate. Agenţia pentru protecţia pădurilor a reportat în întreaga ţară în jur de 250 de incendii pe o suprafaţă totală de circa 4 milioane de hectare, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel