Sydney se confruntă cu o urgenţă de sănătate publică din cauza fumului toxic provocat de incendii

Oraşul Sydney se confruntă cu o "urgenţă de sănătate publică" din cauza norului de fum toxic generat de incendii, care învăluie cel mai mare oraş al Australiei de săptămâni întregi, au avertizat luni organizaţiile profesionale ale medicilor, potrivit AFP.

Sute de incendii forestiere, legate în special de schimbările climatice, au devastat Australia începând din luna septembrie, notează Agerpres.

Peste 20 de organizaţii profesionale ale medicilor, inclusiv Royal Australasian College of Physicians - care reuneşte 25.000 de medici şi stagiari - au publicat luni o declaraţie comună prin care solicită guvernului să abordeze această poluare atmosferică toxică.

"Poluarea aerului din statul New South Wales este o urgenţă de sănătate publică", a subliniat această Alianţă pentru climă şi sănătate.

"Fumul generat de aceste incendii a provocat o poluare a aerului de până la de 11 ori mai mare decât un nivel considerat 'periculos' , în unele părţi din Sydney şi din New South Wales", se arată într-un comunicat al acesteia.

Acest fum "este deosebit de nociv din cauza nivelului ridicat de particule fine PM 2,5", precizează el.

Serviciile de sănătate din acest stat australian au înregistrat o creştere de 48% a numărului de persoane care au ajuns la urgenţă pentru probleme respiratorii în săptămâna care s-a încheiat pe 11 decembrie, comparativ cu media pe ultimii cinci ani.

Această cifră a ajuns la 80% pe 10 decembrie, zi în care calitatea aerului s-a deteriorat considerabil la Sydney. A doua zi, circa 20.000 de persoane au umplut străzile oraşului pentru a cere guvernului să acţioneze împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, Alianţa a solicitat autorităţilor să ia măsuri urgente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, subliniind că schimbările climatice agravează aceste incendii "cu efecte devastatoare pentru sănătatea umană"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel