Scad cazurile de COVID în rândul medicilor. CNCAV: cu peste 87% față de ultima săptămână a anului 2020

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Autoritățile anunță că au scăzut numărul de cazuri de COVID în rândul medicilor după vaccinare.

Reprezentanții Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) fac publice joi, 18 februarie, o serie de informații legate de impactul vaccinării angajaților din domeniile Sănătate și Social. 

”Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) s-a constituit în baza Deciziei nr. 385 din 20 noiembrie 2020 privind înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV2, în a cărui componență se regăsesc reprezentanți ai instituțiilor cu rol în gestionarea procesului de vaccinare la nivel național, din domeniile: medical, logistic și comunicare. În contextul pandemic traversat și de România, interesul fundamental de sănătate publică a vizat și vizează vaccinarea cât mai multor persoane într-o perioadă scurtă de timp.

Conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, adoptată prin HG 1031/2020, campania de vaccinare a debutat în România la data de 27 decembrie 2020 și s-a adresat personalului medical din domeniile sănătății și social, aflat în prima linie în lupta împotriva SARS-COV-2. Menționăm că populația eligibilă din această etapă a fost stabilită în baza catagrafiei efectuate înaintea debutului campaniei de vaccinare și estimată la aproximativ 250.000 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin peste 224.000 de persoane, iar cu prima doză de vaccin peste 247.000 de persoane din Etapa I.

La data de 15 februarie 2021, specialiștii grupului medical au realizat o primă evaluare a datelor colectate la nivel național, privind vaccinarea personalului medical din Etapa I, vaccinat cu doza I și doza a II-a de vaccin. Acestea au fost corelate cu Platforma Coronaforms, operaționalizată pentru raportarea cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2.

Analiza a relevat faptul că în ultimele patru săptămâni, s-a înregistrat o scădere progresivă a cazurilor confirmate în rândul personalului medical, cu peste 87% față de ultima săptămână a anului 2020. Precizăm că această scădere este dublă față de cea înregistrată în rândul populației generale, în aceeași perioadă de timp”, se arată în informarea oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel