Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Un farmacist a dezvăluit secretul: Asta e cheia pentru a vă însănătoși

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Un farmacist a dezvăluit secretul: Vitamina C nu e de prea mare ajutor.

Odată cu venirea sezonului rece, un farmacist a subliniat cele mai eficiente remedii pentru a ține răceala sub control și chiar pentru a trata răceala în doar 24 de ore. În această perioadă a anului, pare că toată lumea din jurul nostru este răcită, tușește sau are probleme cu congestia nazală și, în general, oamenii trebuie să facă față și să treacă prin această perioadă cât mai bine pot.

Conform NHS, în tratarea unei răceli este recomandat să vă odihniți și să dormiți, să beți suficientă apă pentru a evita deshidratarea și să faceți gargară cu apă sărată pentru a calma gâtul. Atenție, însă, gargara nu este indicată și copiilor.

Foto: Freepik

Mai mult, NHS adaugă că dacă aveți o temperatură ridicată sau nu vă simțiți suficient de bine pentru a vă desfășura activitățile normale, încercați să rămâneți acasă și să evitați contactul cu alte persoane până când vă simțiți mai bine.

Cu toate că nu există o metodă dovedită pentru a scăpa de răceală, mai multe medicamente și remedii pot ajuta la ameliorarea simptomelor pe care le experimentați, a explicat farmacista Thorrun Govind. Potrivit The Sun, farmacista spune că: "Cheia pentru a vă însănătoși este odihna, somnul și apa în cantități mari; acest lucru îi oferă sistemului imunitar cea mai bună șansă".

"Dacă nu vă place apa, încercați să beți suc de fructe sau sirop, Important este să evitați deshidratarea", adaugă ea, explicând că atunci când oamenii sunt bolnavi, uneori ies din rutina lor obișnuită și uită să mănânce și să bea suficient, iar răceala deshidratează din cauza febrei și congestiei.

Există modalități de a aborda și alte simptome.

"Încercați să faceți gargară cu puțină sare și apă pentru a trata gâtul inflamat. Se dizolvă jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță, faceți gargară apoi scuipați. Repetați de câte ori doriți", a mai spus ea.

Dacă sunteți înfundat, Thorunn spune că cel mai bun mod de a rezolva aceasta este prin utilizarea unui spray special: "Spray-urile nazale acționează mult mai rapid decât comprimatele, deoarece decongestionantul ajunge aproape instantaneu la nasul înfundat. Asigurați-vă că nu utilizați aceste spray-uri mai mult de cinci zile", avertizează ea, "deoarece utilizarea lor pe o perioadă mai lungă poate înfunda și mai mult nasul, chiar și după ce infecția s-a vindecat".

"Unii oameni iau vitamina C, dar există foarte puține dovezi care să sugereze că ajută în caz de răceală", spune ea. Unele studii sugerează că vitamina C ar putea ajuta la vindecarea mai rapidă a răcelii, dar dovezile sunt încă neconcludente.

"Un alt produs popular pentru răceală și gripă printre pacienți este echinaceea, dar nu există prea multe dovezi care să sugereze că face ceva", adaugă ea. Echinaceea este o plantă pe care experții o considerau cândva un tratament care stimulează sistemul imunitar pentru a lupta mai eficient împotriva infecțiilor.

Thorrun a avertizat oamenii să nu utilizeze antibiotice rămase prin casă și să nici nu cumpere antibiotic de la farmacie, fără prescripția unui medic.

"Nu veți avea nevoie de antibiotice dacă aveți răceală, deoarece răcelile sunt cauzate de viruși, iar antibioticele sunt eficiente doar împotriva bacteriilor", spune ea.

Așa cum este cazul cu toate bolile, în ceea ce privește răceala, prevenția este mai bună decât vindecarea.

"Pentru a evita răceala, spălați-vă regulat pe mâini, în special înainte de a vă atinge nasul sau gura și de a manipula alimentele", a conchis Thorrun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel